Resultat av møtet

Begynner å bli noen dager siden jeg var på tverrfaglig møte nå. Møtet gikk bedre enn jeg hadde forventa. Denne gangen hørte de jo faktisk på meg, og ikke bestemte ting over hodet på meg. Ikke verst. Men en ting er jeg frustrert over. I svaret på klaga jeg sendte om økning av antall timer BPA, skreiv de at jeg evt kunne søke om flere timer ved ferieturer. Dette har jo jeg trodd stemte jeg da, må jo kunne stole på det en får skriftlig fra kommuna. Men nei da….

I høst bestemte jeg og ene assistenten oss for å reise på julehandel til Praha. Supert! Blir så godt å komme seg bort en tur! Etter sommeren og at jeg har hatt litt mindre BPA enn vedtaket sier, så hadde jeg akkurat timer til den turen. Assistenten får betalt for 10 timer hver dag, så det går jo en del timer når vi er borte fra søndag tom onsdag. For ikke lenge siden fikk jeg invitasjon til å være med på et hydrocephalus kurs i regi av Ryggmargsbrokk og Hydrocephalusforeningen. Har meldt meg på kurset. Vet ikke helt om jeg egentlig orker, men ønsket om å møte andre med diagnosa. Er så “sultefora” på informasjon om hydrocepahlus. Det å bare ha hydrocephalus uten ryggmargsbrokk. Spurte kontaktpersonene min i kommuna, som også skreiv det brevet, om jeg kunne søke om flere timer for å kunne reise på det kurset. Kurset varer fra fredag til søndag, noe som betyr 30 timer BPA. Da fikk jeg beskjed om at de hadde ingen plikt til å støtte slik type kurs, som ikke var i regi av kommuna eller hadde med BPA å gjøre. Meningen med det som var skrevet var at jeg kunne søke om timer til ferie turer. Spurte da om jeg ikke kunne få timer til Praha turen vår da. Men det var visst ikke så enkelt…. Så avtala på møtet var at det skulle tas opp i inntaksmøtet i kommuna på tirsdag. Onsdag sendte jeg mail og spurte hvordan det gikk. På slutten av dagen i dag fikk jeg svar. De vil ikke gi meg flere timer. Ho beklaga at de hadde formulert seg uheldig i brevet. Går jo ikke an å stole på noen ting når det gjelder dette BPA greiene!!!!! Jeg vet jo det at det fungerer slik at jeg får tildelt visst antall timer, og jeg må forvalte de på en best mulig måte i løpet av året. Hadde de ikke skrevet det at jeg kunne søke om flere timer i svare på klaga mi, da hadde det vært greit. Men når de skriver at jeg ikke får flere timer BPA selv om jeg har begrunna det veldig ut fra behov, men at jeg kan søke om flere timer til ferieturer, ja, da tror jeg jo det da……

Så nå må jeg sette meg ned og telle timer og planlegge…. Har assistenter to ettermiddager/kvelder i uka, de går med til kjøring og henting av sønnen min på div aktiviteter. En dag i uka har jeg assistent på dagtid, da må ho ta husvask, men i tillegg har jeg startet med fysio nå, og da må også det inn i de timene, for jeg har ikke krav på taxi slik det er nå. Har valgt meg fysio i nabokommuna (like langt som til den i egen kommune), og da har jeg ikke krav på taxi. Men fysio jobber med saken. Så det er minimalt med ting jeg får brukt assistentene på. Det hoper seg opp ting jeg skulle gjort, men vi ikke får tid til. Og jeg har IKKE assistenter som sitter på “ræva” det meste av tiden. I desember tror jeg at jeg trenger timene jeg har. Jr har bursdag først i desember, og det betyr to dager på rad med feiring, og mange kaker å bake… Etter det må jeg begynne med juleforberedelsene. Og så trenger jeg hjelp for å gjøre huset julekoselig….. UFF…… Har ikke jeg nok timer med assistenter, så er det foreldrene mine jeg må ty til, og det er ikke slik det skal være…. Vil være voksen og klare meg selv!!!!

Alene helg her nå, så har tusen unnskyldninger for å ikke legge meg. Men fordi jeg utnytter nattetimene, fikk jeg med meg snøen som kommer lavende ned nå.

Tverrfaglig møte i morgen

I morgen er det tverrfaglig møte på nytt. Uff, hater disse møtene!!! Skulle jo tro at slike møter var til for at jeg skulle synes at ting fungerer bra rundt meg. Men det er ikke slik  jeg opplever møtene. Sist vi hadde møte, var det ergoterapeut, lege, en fra tildelingskontoret i kommuna, tre av assistentene mine og jeg. Det de starta møtet med, var å ville se på tennene mine…. HALLO, jeg sitter vel ikke der for å vise fram tennene mine! Var ei som passa seg godt fra å smile da 😉 Ellers så starta de jo med at jeg skulle fortelle hvordan ting var osv. Etter det tok lege, ergoterapeut og systemkontoret over. Da var det de som bestemte, uansett hva jeg sa, så tok de ikke hensyn til det…. Var så irritert, hva var vitsen med at jeg skulle dit egentlig, så lenge de driter i det jeg sier? Ene assistenten min tok mye ordet, og var på min side, men det hjalp ikke…..

Regner med det blir et pyton møte i morgen. På siste vedtaket mitt om BPA anka jeg det jeg fikk innvilga. Vart jo ikke noe bedre for det, de bare bestemte at jeg skulle få to timer hjemmehjelp i tillegg til de 18 timene jeg har fra før. Greit det, men det hjelper jo ikke meg om jeg skal måtte ta inn en annen person to timer i uka, til bestemte tider. Jeg blir jo så fastlåst av det! Blir sikkert mye prat på dette. Jeg har ment at jeg trenger flere timer BPA, for bare de faste gjøremålene i huset tar jo mye mer enn 2 timer pr uke! De i kommuna bestemte på sist møte at jeg skal gjøre mer hjemme. Ergoterapeuten mener at det er en lur ide at jeg f eks tørker støv 5 min hver dag…. Ikke helt enig jeg.. Og jeg kan jo gjøre mer i huset, men da må jeg samtidig ha noen til å passe på jr og hunden, for da får jeg så vondt. Dette vet jeg etter mange mange forsøk. Etter høstferien vaska jeg opp en liten oppvask på hytta og rydda sammen klærne våres, som jr hadde lagt opp i senga. Av den “utskeielsen” var jeg dårlig i flere dager… De i kommuna har også bestemt at jeg skal ut og gå tur to ganger i uka (går jeg mye i forbindelse med handling, telles ikke det). Ja, jeg skjønner veldig godt at å gå tur er bra for meg, for vekta mi peker jo bare en vei i rekordfart. Men tilbake til det samme, går jeg tur, ja da blir jeg dårlig etterpå. Så da må jeg velge om jeg vil klare å hjelpe jr med lekser, lage mat til han osv, eller jeg skal ut på tur. Går jeg en tur en mandag, er jeg ofte dårlig fram til torsdag….

Nei, blir vel mye dritt i morgen…. Jeg og assistentene mine som skal være med på møtet har i alle fall forberedt oss. Men redd vi ikke har noe å si når de begynner å bestemme ting….

I kveld har jeg prøvd noe nytt : Roser laget av lønneblader.

Bilde: Kveldsprosjektet mitt :-)

Endelig kan jeg slappe av!

Fikk mail i går fra tannlegen! Det at det var mørkt der jeg har det hakket i tanna, gjorde ingen ting 🙂 SÅ da er jeg FERDIG for denne gangen, 6 mnd til neste gang. Det stod i mailen at de ikke mener jeg er en vanskelig pasient. At jeg ikke vil opp i stolen, ikke vil gape og ikke vil prate med de, gjorde ingen ting skreiv de. Jeg skulle være stolt for at jeg kom. SÅ da kan jeg klappe meg selv på skuldra og si flink jente 😉 Det stod også at de ikke kom til å presse meg til noe jeg ikke vil, at det er jeg som bestemmer. SÅ bra!!!!

Men når neste time nærmer seg, så kommer jeg helt sikkert til å være redd for at de ikke skal godta mine begrensninger likevel. Blir sikkert noen vettskremte mailer til de da også…. Herlighet hvor mange mailer de har fått fra meg, og det lyser helt sikkert “Livredd” fra alle sammen….

Så fordi jeg nå ikke trenger å tenke tannlege med det første, så sov jeg så utrolig godt i natt, og jeg har sovet i hele dag. GODT! Har litt å ta igjenn.

Ny dag, nye muligheter :)

Ja, da var en ny dag godt i gang. Stup trøtt i dag tidlig, og hadde store planer om å legge meg til å sove att da jeg fikk jr på skula. Laga mat til hunden og lufta han. Krølla meg sammen på sofaen under et tykt pledd. Kaldt her i dag. Og der vart jeg liggende. Var plutselig ikke trøtt lenger. Nå har jeg gått vekk fra å sove. Skrive noen ord til dere, tenkte jeg i stedet. Sitter her og nyter utsikta mi.

Har det fint nå om dagen, når en bor så høyt at en kommer over skodda. Høsten er fin! Så fin og klar luft. I dag tidlig var det hvitt ute av rim. Jr gikk med en gang med på å ha på seg tykkere jakke, lue og votter. Er jo nesten uvanlig at det har vært så lite kaldt til midten av oktober. I går klipte ene assistenten min plenen rundt huset. Aldri klipt plen så sent tror jeg. Vart jo så fint, for fikk samtidig opp mye av løvet som låg på bakken. Så nå kan snøen som er meldt i slutten av uka bare komme. Er jo koselig med snø også, sånn i passe mengder. Gleder meg til å se hvordan Hector gjør det når han ser snøen for første gang 🙂

Har 3 timer assistent senere i dag. Jr skal på dansetrening, så trenger noen til å hjelpe meg og kjøre han. Får se om jeg får med meg assistenten på å pakke sammen trampolina. Greit å få den inn i garasjen før snøen kommer, blir jo ikke brukt for tiden uansett. I tillegg skal jeg og assistenten legge en slagplan for møtet jeg skal ha med kommuna, lege, ergoterapeut og assistenter på torsdag. Gruer meg så til det møtet. Sist vi hadde slik møte var det ingen, bortsett fra assistenten, som ville høre på hva jeg hadde å si. De spør meg hva jeg mener, men driter fullstendig i det jeg sier, og bestemmer noe selv. Sist bestemte de at jeg skal ut og gå tur to ganger i uka. Greit nok det, ikke noe problem med å forstå at det er bra for meg. Men har jeg gått tur mandag, kan jeg være helt satt ut av smerter til torsdag… Så da prioriterer jeg heller å ha et hode som kan fungere sammen med sønnen min. De bestemte også at jeg skal gjøre mer husarbeid. Greit, jeg kan gjøre husarbeid, men da er det den samme problemstillingen. Jeg blir dårlig av det. Det er ikke det, jeg gjør jo litt i huset jeg også…. Skulle tro de mener at jeg synes det er gøy at andre skal rydde og ordne over alt i huset. At andre skal vaske trusene mine osv. Gjør jo ikke det for å ha det enkelt, det er nødvendig… Så nå skal jeg og assistenten skrive opp litt slik at vi har på møtet. Nå får de snart skjønne hva som er problemet, og ikke tre en livstil over hodet på meg som jeg ikke takler!

I kveld skal vi i bursdag til søskenbarnet mitt. Blir koselig det, men jeg kommer til å få vondt i hodet av det. Men kan jo ikke bare sitte hjemme heller.

Ha en fin dag alle der ute, og kos dere med høstværet!

 

Litt bedre nå :)

Nå har hodet endelig blitt litt bedre, etter torsdagens utskeielser. Har hatt så vondt i helga at jeg har grudd meg for å gå på do, for det ble mye verre bare jeg reiste meg opp, og ikke for å snakke om når jeg begynte å gå. Det har jo resultert i at jeg kun har brukt klær jeg har hatt i 1 etg, for å gå opp på soverommet etter noe var utenkelig.

I dag tok jeg en etterlengta og lang dusj! Det var kjempe godt!

Ellers har jeg hatt assistent her i dag. Vi var en tur på butikken, og jeg var en tur på apoteket. Måtte ha påfylling av alle medisinene jeg bruker, og det er ikke lite. Stod i det uendelige på apoteket før han fant alt han skulle, fikk på lapper osv. Det beste var jo det at det ikke kosta meg noen ting. Frikort er kjekt! Hadde også planer om å få meg sånn attest på medisinene slik at jeg f eks ikke blir tatt for smugling når jeg tar med meg oxy norm til Praha. For at jeg skulle få det, måtte jeg ha med meg passet…. så da får jeg prøve å huske det på torsdag når jeg likevel må i nærheten.

Har lett og lett etter tannkremen tannlegen anbefalte meg. Han sa at hvis jeg brukte Oral B tannkrem (sikkert noe mer navn) og el tannbørste, så kunne jeg få nesten samme grad av pussing som det de gjør hos tannlegen. Så da gjør jeg jo det! Alt for å slippe å gape for tannlegen. Ingen av apotekene hadde oral b tannkrem. Til slutt fant vi på Meny. Vet ikke om det var den som han egentlig anbefalte, men kjøpte den, så får jeg prøve den.

Har sendt mail til tannlegen att i dag….. Har gått og tenkt så veldig på den tanna jeg kjenner sprekk i. Han mente jeg bare hadde bitt av en del av ei fylling, og at det gikk greit slik. Men jeg turte jo ikke å si hele sannheten på torsdag. Livredd for å si noe som ville føre til at jeg måtte gape…. Sannheten er at den sprekken er skikkelig mørk. Har klart å ta bilde av den også etter ørten forsøk med speil på badet. Vart ganske bra bilde, så sendte et bilde også til han. Jeg er jo så utrolig masete! Men har tenkt så mye på det, og redd for at det er noe som kan bli ille til jeg skal tilbake om 6 mnd. Må jo ta vare på det jeg har att av tenner…. Så i dag har jeg gått og sjekka mailen min ofte, med en uggen følelse i magen. Er så redd jeg må tilbake til tannlegen………

Nok en pyton dag…

Uff, som hodet mitt gjør opprør om dagen! Har vondt, vondt, vondt og vondt…. Vært våken mange ganger i natt pga hodet. Denne gangen sitter hodepinen i bakhodet og overgangen til nakken. Så er nok ikke for høyt trykk som er synderen denne gangen. Tenker mer og mer på teorien til P. Bolognese på The Chiari Institute om craniocervical instability. Slik det kjennes ut i hodet mitt nå, kan jeg tenke meg at det kan være årsaken, men det er jo ikke godt å si. Legene i Norge vil i allefall ikke gå med på den teorien. Og som Bolognese skreiv i en mail til meg, så regna han med at det minst går 2-3 år før nevrokirurgene i Norge kommer etter i det som nå er “regelen” i USA. Frustrerende!!!! Hvorfor går det ikke bare an å samarbeide om ting, så lenge det er såpass uvanlige diagnoser, i stedet for å “finne opp kruttet på nytt”?

I dag lurer jeg veldig på hvordan hodet mitt blir i november. Har to helger da som jeg har fullt program. Ei helg skal jeg på hydrocephalus kurs i regi av Ryggmargsbrokk og Hydrocephalusforeningen. Både gruer og gleder meg til det. Blir veldig positivt å komme dit og møte andre med hydrocephalus, noen som skjønner hva jeg prater om! Regner med at ene assistenten min blir med dit, så kan ho være med og hugse hva som blir sagt, for det er ikke lenge jeg klarer å konsentrere meg om gangen. Senere i november reiser jeg og den andre assistenten min til Praha. Der skal vi være fra søn til ons. Gleder meg veldig! Men når jeg ser hvordan jeg har blitt etter Osloturen på torsdag, så lurer jeg på hvordan hodet mitt er når vi kommer fram til Praha. Tenk om det er så ille som nå! Da får jeg ikke gjort noe annet enn å være på hotellrommet. Det hadde vært krise! Men håper jeg klarer å holde det i sjakk. Har oxynorm jeg tar med, og så får vi ha masse pauser. Det regner jeg med ikke blir noe problem, for når jeg og denne assistenten er ute på ting, er vi veldig flinke til å kose oss! Ikke noe stress fra sted til sted osv. Håper bare hodet mitt kan holde seg på et greit nivå både på kurset og turen! Mer vondt i hodet er jeg sikker på det blir, bare det ikke blir veldig ille!

Må vel sette meg og sende meldekort til NAV att nå. Er så lei alle de meldekortene! I vinter var jo jeg på møte med NAV og fastlege, og da vart det bestemt at jeg skulle over på uføretrygd. Da måtte jeg fylle ut et egenærklæringsskjema med div opplysninger om hvordan jeg fungerer på ulike ting. Det måtte jeg gjøre fort fikk jeg beskjed om. Da jeg møtte att ho fra NAV på møte m arbeidsgiver, da jeg ble oppsagt, sa ho at ho skulle ordne det først på sommeren…. Nå er vi snart i midten av oktober uten at ho har gjort noe som helst. Er så lei å sende disse meldekortene! Og glemmer jeg det, ja da ringer de meg etter fristen er ute, bare for å si at det er for seint, slik at jeg får mindre utbetalt…. Kunne de ikke ringe den dagen fristen går ut da f eks, slik at det er en mulighet for å få ordna det? Skjedde med meg en gang, men det var i forbindelse med alle sykehusoppholdene mine for to år siden, så da fikk jeg legeferklæring osv, slik at jeg likevel fikk de pengene jeg skulle ha. Skjønner ikke helt hvorfor jeg må drive og sende meldekort egentlig, jeg er jo ikke akkurat sykmeldt, og ikke tilbake til jobb, jeg er 100% syk. Hvorfor må jeg da to ganger pr mnd sende inn og skrive om jeg har jobba, er syk, eller om jeg har hatt ferie osv????

Forferdelig dag…

Fy for en dag!

Har så vondt i hodet at jeg knapt orker å gå over gulvet…

Stod opp med sønnen min i dag, fikk han på skula, og sov til over 14. Sønnen min laga seg ostesmørbrød til middag, og pakka bagen sin selv. Han har heldigvis pappahelg, så jeg kan bare sløve hele helga. Eneste forpliktelsen jeg har, er Hector som trenger mat og en tur ut i ny og ne.

Er så frustrerende å bli så dårlig etter dagen i går. Gjør litt en dag, så er jeg totalt utslått etterpå. Men i går var jo ikke bare litt, det var MASSE energi jeg brukte,  og har brukt de siste dagene.

Håper hodet mitt er bedre i morgen, for dette orker jeg ikke…..

NULL HULL :)

Endelig ferdig hos tannlegen for denne gang!

Jeg pinte meg selv til det ytterste i dag, og fikk tatt røntgen hos tannlegen. Livredd var jeg. Helt forferdelig hadde jeg det, men det gikk bra! To røntgenbilder var det eneste jeg måtte prestere i dag. Fikk lov til å sitte på vanlig stol helt borte ved døra (strake veien ut derfra hvis nødvendig 😉 ). Starta jo med at jeg holdt på å lande på ryggen på gulvet…. Skulle sette meg på stolen, men hjula rulla litt fort, bort fra meg…. Men jeg fikk tatt meg inn. Hadde jo vært krise å lande på ryggen på gulvet hos tannlegen. Ligge der og kave…. Det måtte jo være hakket skumlere enn det dagen i dag var.

Turen til Sandvika var helt forferdelig i dag. 3 timer kjøring gir utrolig god tid til å gruble på alt. Men gruble har jeg jo gjort all våken tid i flere dager nå. Men til nærmere vi kom Sandvika, jo mer vondt fikk jeg i magen. Parkerte som vanlig på Sandvika storsenter, og gikk derfra. Godt å ha den turen før jeg skal til tannlegen. Orker ikke kjøre inn i parkeringshuset i kjelleren hos tannlegen, og så bare ta heisen opp… Trenger litt tid til å nærme meg sakte men sikkert. Så da blir det den vanlige lange pausa på en krakk inne på senteret. SÅ en tur opp til bingoen for å gå på doen der. Så nok en gang ned for å sitte og pine meg selv med tanken på hva jeg skal. Så det skumle. Ut og gå. Fra storsenteret, til Løkketangen tannlegesenter. Ikke langt å gå, men fy så skummelt. Så er det å ro ned noen nerver utenfor døra inn til huset der tannlegen er. Så en tur på Fretex. Vet ikke hva jeg gjør der. Ser jo ikke på klærne, bare svinser ei runde. Hodet klarer ikke følge med på noe, så egentlig så aner jeg ikke hva som var inne der i dag. Så er det å pine seg hele veien fra Fretex til heisen. PYTON!!!! Så er det å stå og vente til jeg er absolutt nødt til å ta heisen opp. Vente i det lengste, slik at jeg slipper å sitte så lenge på venterommet. Mens jeg sitter her og skriver om dette, så knytter jeg alle muskler jeg har i kroppen. Få slik reaksjon, bare av å skrive om det jeg har gjort i dag…..

Hadde med meg assistent i dag som ikke har vært med før. Ikke noe gøy å ha med “nye” folk på dette. Føler meg så dum, men samtidig så er det ikke noe alternativ å gå inn til tannlegen alene. Assistenten gjør jo ikke noe, bare står der, men av en eller annen grunn så føles alt mye mer uoverkommelig hvis jeg ikke skal ha med meg noen. SÅ da får de se meg slik, en etter en.

Hadde det skikkelig ille i dag. Tror dette var den dagen jeg har slitt mest hos tannlegen. Var jo ikke mer enn de to røntgenbildene jeg måtte prestere, men fy så ille jeg hadde det! Tannlegen spurte om han fikk lov å se i munnen min, men nei, det fikk han ikke. Det er det som er så greit nå. Sier jeg nei til en ting, så slipper jeg. Det er i alle fall det som har vært erfaringen til nå hos Mads på Løkketangen. Men jeg er jo livredd for det hver gang at tålmodigheten er slutt og han forventer at jeg gjør litt mer enn å sitte vettskremt i en stol, klemt inn til veggen der jeg gjør meg så liten som mulig… Blir jo litt dumt om det blir løsningen på alle tannlegebesøk resten av livet mitt…. Men hvordan jeg skal klare å gjøre det på noen annen måte, det vet jeg ikke. Orker ikke tanken på å måtte yte noe mer, ikke slik ting er nå… Virker i alle fall for at tannlegen har skjønt at det er best å holde seg på avstand fra meg. Ikke det at jeg slår eller noe, men jeg vil absolutt ikke ha noe med han, eller noen av de andre å gjøre. Jeg har bare positive erfaringer med denne tannlegen. Ikke at jeg synes alt er greit osv, men jeg føler han tar problemet mitt seriøst, og han godtar mine grenser! Men veien til at jeg frivillig går til tannlegen, den er uendelig lang!

Nå er jeg ferdig for denne gang, 6 mnd til neste gang. Har ikke lyst, kunne tenke meg å ha “fri” noen år nå, men Mads spurte i dag om jeg kunne komme tilbake om 6 mnd, så da nikka jeg da… Skjønner jo at det er lurt for meg, men fy så lliten lyst jeg har til det!!! Får håpe jeg får noen måneder nå først uten å tenke tannlege hele tiden. Denne gangen starta jeg med de første søvnløse nettene i juli, så det blir ikke mange månedene med god nattesøvn. Nå kan jeg slippe å leve på vival. Har måtte ta det noen dager nå, bare for å komme meg gjennom dagene, og nettene. Tok det i dag også. Men det hjalp ikke så mye. Det eneste jeg merker er at pulsen ikke bli skyhøy når jeg kommer til tannlegen, men gruer meg akkurat like mye.

Nå har hodet mitt fått nok av en lang og slitsom dag. Måtte jo innom noen butikker etter jeg var ferdig hos tannlegen. Måtte feire! Har vel gått på adrenalin i dag. Merka hodet mitt veldig godt da vi hadde gått en stund på senteret, så vart en oxynorm på meg. Den hjelper litt, men nå er den virkningen borte for lenge siden. Trykket i hodet er nå høyt kjenner jeg, frister ikke å ligge i ei flat seng i natt. Men dette er jo ikke noe nytt. Når jeg gjør mer enn ingenting, så blir jeg dårlig. Problemet mitt nå, er at ei ny som kanskje skal bli assistent hos meg skal hit og prate med meg i morgen først på dagen. Vet ikke helt om hodet mitt vil være med på det, men får se i morgen tidlig.

Så da er det vel kanskje best å komme seg i seng. Natta 🙂

Ei letta jente kan nå kose litt med snille, gode hunden min

Nok et tannlegebesøk

Jaja, da er oktober kommet, og nytt tannlegebesøk står for tur…….. HJELP!!!!

Gruer meg så sinnsykt mye! Har hatt mange våkennetter helt siden slutten av juli på grunn av dette. De siste dagene har jeg gått på vival for å komme meg gjennom dagen, og natta. Hadde noen netter her som jeg ikke sovna før nærmere 5, og det blir jo litt vanskelig når jeg må opp og få jr på skula.  Ikke særlig gunstig for hodet mitt heller.

Klarer ikke å legge tankene på tannlegen bort i det heletatt. Og lure meg sitter jo i tillegg på nettet og ser på hjemmesida til løkketangen, og på youtube med alt mulig med tannlege…. Plager jo bare meg selv med dette!

Har også denne gangen forsikra meg via mail om at jeg selv får lov å bestemme hva som skal gjøres. Hodet mitt er ikke en gang sikker på at jeg takler røntgen i morgen… Men er jo bortkasta å reise 20 mil hver vei for å ikke ta røntgen en gang…. Er så redd det er noe feil i munnen min, selv om det bare er litt over 4 mnd siden jeg var i narkose der sist. På ene jekslen min er det en lang sprekk nederst på tanna som jeg kjenner med tunga.. Når jeg ser på den med speil, så ser den brun ut…… Vil ikke ha mer problemer med tennene mine nå!!!! Vet ikke om jeg klarer å si i fra til tannlegen om den sprekken heller, eller jeg skal satse på at jeg takler å ta røntgen, og han ser på de hvis det er noe galt.

Fornuften min sier at dette er helt idiotisk! Det er jo ikke noe farlig å gå til tannlegen! Egentlig. Men det er det å gjøre det da…. Er jo ikke redd det skal gjøre vondt, eller sprøyte eller noe sånn spesielt. Jeg hater hele situasjonen. Tannlegen, stolen, ja, alt sammen. Det gikk faktisk til 4. besøket mitt på Løkketangen før enn jeg virkelig såg hvordan tannlegen såg ut. Første besøket studerte jeg stort sett gulvet og skoene hans.

Ut fra den erfaringen jeg har med Løkketangen, så vet jeg at Mads ikke presser meg til noe jeg ikke vil. Han har ikke gjort det før i alle fall. Men han lager løsninger som at jeg slipper å sitte i stolen, men sitter på en annen stol helt ved utgangen. (Fri rømningsvei 😉 ) Men jeg er så redd for at de nå mener jeg må skjerpe meg, når tennene mine var ordna i vår. At jeg nå må ta fatt på å kunne gjennomføre et vanlig tannlegebesøk. Er så redd for det!!!!!!!!!!! For det takler jeg IKKE!!!!!!!!!!!!!

Kommer snart tilbake og forteller hvordan det gikk, hvis jeg overlever da……..