Endelig begynner ting å ordne seg :)

Da har jeg vært en ny tur på riksen og enda en ny ICP måling.

Torsdag sist uke så  var jeg hos fastlegen min. Ho sa ho skulle ringe riksen for å få tak i en lege som kunne ta en avgjørelse om hva som skulle skje videre, for jeg vart jo bare verre og verre. Med min erfaring med fastlegen, så ringte jeg riksen selv den dagen. Og da fikk jeg vite at den legen jeg har hatt der tidligere ikke var der. Derfor sendte jeg sms til fastlegen om at ho skulle prøve en annen lege på riksen. Fastlegen min ringte sent på ettermiddagen og sa at ho hadde sittet på kontoret og kun ventet på at legen skulle ringe opp att, men at han ikke gjorde det. Ho hadde jo så klart prøvd å få tak i legen som jeg fikk beskjed om ikke var der…. HÅPLØST!

Fredagen ringte ho til meg 8.15, og ho var så glad, for da hadde ho ringt til lokalsykehuset og prata med en lege der og ordna slik at jeg kunne komme dit. Ho sa at det bare måtte jeg gjøre, og drosja skulle komme om 40 min… Jeg ble rett og slett “tvangsinnlagt” på lokalsykehuset……. Da jeg kom på lokalsykehuset så var det ordna slik at det var klart for MR, rtg av shunten og ultralyd av magen, alt på løpende bånd, så det var jo bra, men å bli tvangsinnlagt på denne måten er ikke akseptabelt for meg.

  Var vel ca slik jeg gjorde det da legen hadde lagt på røret!

Da jeg var ferdig med alle undersøkelsene så ringte ene legen fra riksen meg. Han kontakta meg fordi jeg hadde lagt att flere beskjeder om at de måtte ringe meg, for hadde jo ringt hver dag den siste uka. Legen hørte på hva jeg sa var problemet, og han ville ha meg inn på riksen den kvelden, og starte ny ICP måling dagen etter. Jeg fortalte han at jeg var “tvangsinnlagt” på lokalsykehuset og at jeg bla hadde tatt MR. Legen på riksen vart irritert, for det var ingen grunn i det heletatt å ha meg på lokalsykehuset, og MR var unødvendig, og i verste fall kunne den justere innstillinga på shuntventilen min… Tok noen timer før jeg kom meg til Oslo, for måtte vente og vente på lege som kunne skrive meg ut.

Kom til riksen på kvelden, og var så utrolig sliten. Hadde vært oppe i over 12 timer, og mye reising og mye mas, og ikke minst utrolig mye sinne og irritasjon! Hadde så vondt i hodet da jeg kom i mottakelsen på riksen, så de fant seng til meg så jeg kunne sitte i den på gangen til de fikk tid til å ta meg i mot. Så var det opp på nevrokirurgen, og starte de vanlige forberedelsene til operasjon med dusj m hibiskrubb og ren seng. Og ikke minst få på den elegante nettingtrusa en må bruke. Den skjuler jo ikke noen ting, og ikke er den god å ha på heller. Og får ikke lov å ha på noe annet enn nettingtrusa, nattskjorte og på med støttestrømper. Skikkelig lekkert antrekk!

Lørdagen kom, og nok en tur på operasjonsbordet. Den 7. gangen på ett år, så begynner å bli veldig kjent med rommet og rutinene. Uheldigvis klarte ikke kirurgen å bedøve hele området denne gangen heller. Der de skar og la inn måleren kjente jeg ikke noen ting, bare en utrolig rar følelse når de var kommet inn i hodet mitt og satte suget nedi. Skkikelig snål følelse, men ikke vondt. Men der ledningen kom ut i panna mi, der hadde de ikke klart å bedøve nok, så det vart “hopp” nok en gang på operasjonsbordet og noen tårer. Men men det gikk jo greit stort sett.

Det var bare et par timer jeg var koblet til målermaskina, før de kom for å justere shuntventilen min. Jeg hadde fortsatt veldig høyt trykk i hodet. Så da justerte de fra 14 til 10. Det gikk hele lørdagen og søndagen uten noen bedring å se på resultatene etter justeringa. SÅ det var nært at jeg måtte opereres en gang til for å bytte hele, eller deler av shunten, men mandag morgen hadde det endelig skjedd noe. Trykket var nesten slik at de var fornøyd med det 🙂 Jeg vart kobla i fra maskina og skulle være oppe og i aktivitet, og måle att natta etter.

 Hadde noen turer i denne lange glassgata på riksen. Siste turen brukte jeg en time på å komme meg til kiosken, og måtte ringe avdelingen for å få følge tilbake til avdelinga. De skulle i allefall ikke si at jeg ikke hadde prøvd å være i aktivitet…

Det var stor pågang på maskinene som måler, så det vart aldri mer måling. Og legene turte ikke å la meg vente på en ledig maskin med ledningen inni hjerna. De  var veldig redd for ny infeksjon. Så nå skal de stille ut fra hvordan jeg føler meg etter hvert.

I tillegg fikk jeg to leger nå som jeg skal forholde meg til på riksen. Nå har jeg de samme legene, i stedet for nye for hver innleggelse. Og det beste av alt er at nå skal jeg få lov til å forholde meg til riksen framover, for dette er for spesialisert til at de kan nok om det på lokalsykehuset. Det eneste jeg skal bruke lokalsykehuset til framover er hvis jeg må opereres, og jeg er for syk til å reise rett hjem. Det er ei avtale jeg kan leve med 🙂

Så nå ordner ting seg. Håper på at jeg får et bedre hode også etter hvert nå, og slipper flere operasjoner med det første. Tenk om jeg snart kunne få ha en shunt som fungerer, og få tilbake et liv! DET HADDE VÆRT HÆRLIG!!!!

 Ledningen som måler trykket og er inni hodet mitt er den hvite dere ser i håret mitt. Og legg godt merke til den herlige piggsveisen jeg har for tiden 😉

 

   Jeg og maskina som registrerer trykket. De bølgene på skjermen er trykket i hodet mitt som varierer med pulsen min.

 Den hvite dingsen på brystkassa mi er der som datamaskinen blir kobla til hodet mitt… Og ledningen som registrerer trykket i hodet er veldig godt teipa nedover halsen min i tillegg til den er sydd fast flere steder på hodet mitt. Alt for å minimere sjangsen for at den skal bli dratt ut.

 

HVORDAN SKAL JEG FÅ HJELP????

Nå er jeg frustrert!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeg blir dårligere og dårligere, men får ikke tak i noen som kan/vil hjelpe meg……………

Kom hjem fra lokalsykehuset på mandag. Da hadde jeg blitt dårligere og dårligere mens jeg var der. Hadde en tur til kiosken den dagen, og fikk jo kjempe vondt i hodet. Da jeg spurte om jeg kunne få smertestillende da jeg kom opp på rommet att, fikk jeg beskjed om at jeg måtte vente i 2 timer…. Dundrende hodepine, og få beskjed om å vente i 2 timer!!! Jeg satt i senga og tårene rant. De kom på rommet mitt med middag, og var overraska over at jeg fortsatt hadde vondt i hodet, da nesten 2 timer etter jeg spurte om medisiner. Fikk da ikke lenge etterpå. Men når jeg går så lenge før jeg får smertestillende, så fester smerten seg mer, og det går lenger tid før den forsvinner. Har prøvd å forklare det så mange ganger til spl på lokalsykehuset, men det hjelper ikke…. I tillegg så sa jeg for hver sykepleier og hver lege som var innom rommet mitt at jeg får mer og mer vondt i hodet, jeg kaster opp og er kvalm (nytt nå) og sover masse, men det eneste de skriver i epikrisa som de sender på riksen er at jeg kanskje har litt mer hodepine. Avtalen med riksen var at legene på lokalsykehuset skulle ringe og si hvordan det var med meg mandag, men det ville de ikke. De mente det var tilstrekkelig å sende epikrisa. På turen hjem på mandag vart jeg skikkelig dårlig. Vart mer og mer kvalm, og etter en time kjente jeg plutselig at jeg holdt på å besvime. Det såg drosjesjåføren også, og stoppa veldig raskt og spurte om jeg skulle være med ut. Hadde det ikke vært for han, hadde jeg garantert besvimt da…

Kom hjem, og kasta opp og kvalm og ekkel. Mer og mer hodepine. Men valgte å ikke kontakte riksen på mandag. Men tirsdag ringte jeg riksen og spurte etter legen som hadde skrevet meg ut. Tenkte det var greit å fortelle hvordan jeg hadde det, og at det var mye mer enn det som står i epikrisa som de kommer til å få. Men den legen hadde akkurat gått av vakt den morgenen, men jeg fikk prate med en annen lege. La fram problemet, og han sa at det hørtes ikke bra ut. Men han ville drøfte meg med noen som kjenner meg bedre, men han skulle ringe opp att i løpet av formiddagen. Men ingen telefon. Ringte i går kveld og spurte om de visste noe på avd. Da fikk jeg beskjed om at jeg skulle drøftes på morgen møtet i dag, så jeg kom til å få beskjed etter det. Men har ikke hørt noe enda jeg…………….. Ringte riksen før i dag, men de fikk ikke tak i den legen jeg spurte etter, men de mente at det burde gå via fastlegen. Så da var det å hive seg på tlf til fastlegen, selv om jeg sa at det hasta gikk det to timer før ho ringte opp att til meg. Jeg fikk overtala ho til å ringe riksen, men ho ringte opp att til meg og sa at det ikke var leger å få tak i der….. Det tror jeg vel ikke noe på, for der er det jo leger hele døgnet, og mellom 16 og 17 er det jo mange der. Men ho prøver ikke så hardt å hjelpe meg. Og ho var mest opptatt om jeg hadde fått beskjed om å slutte med de sterke pillene mine. Men de sa faktisk ikke noe om det på riksen, de sa bare at de måtte prøve å hjelpe meg så jeg ikke har så vondt…

Frustrert og oppgitt jeg nå. Her sitter jeg med mer hodepine til tross for at de åpna ventilen mer, jeg har blitt kvalm og kasta opp (leeeenge siden sist), jeg klarer ikke å ligge flatt lenger slik at jeg sitter og sover (har sovet flatt helt til natt til lørdag), har besvimelse tendenser når jeg er oppreist, og i tillegg har jeg fått kul/pølse der shuntslangen går ovenfor magen min…… Ikke tegn som sier at alt er i orden i allefall…. Håper jeg får noen flere svar i morgen…

ICP måling og underdrenasje

Ja, da er jeg på sykehus att…..

Reiste på riksen på mandag for planlagt  icp måling på onsdag. Men da jeg kom til riksen fant de ut at jeg hadde urinveisinfeksjon, så da satte de meg på piller, og jeg fikk beskjed om å reise hjem. Men heldigvis var det datatrøbbel, slik at spl som skulle bestille drosje ikke fikk gjort det. Så ho uffa seg over det, og legen som satt ved siden av ho lurte på hvorfor jeg skulle reise samme dagen som jeg kom. SÅ han bestemte at jeg skulle ha dobbel dose selexid, og sette inn icp måleren på tirsdag 1 mai. Jeg klarer ikke å se logikken i dette, men jeg slapp å reise hjem og vente flere uker.

Dagen for ICP måling kom, og jeg var ikke super nervøs, heldigvis. Men begynte å regne med at det ikke vart noen operasjon da kl vart 1630 før det vart min tur. Alt var klart for mitt 6 inngrep på ett år, 12. på 4 år.  Samme operasjonsstue som alltid, men veien dit er ikke så morsom… Hater å ligge i senga og bli trilla nermere og nermere, en super ekkel følelse. Men når jeg først kommer dit, og de på operasjonsstua har tatt i mot meg går det greit ei stund, for en eller annen prater med meg nesten hele tiden. Det er veldig greit, for da får jeg ikke så mye tid til å tenke på det som skal skje. Og de pakker sånne sterile blå “duker” rundt alle stader på hodet, og fester til håret osv, og det ender med at jeg blir liggende inni et telt med hodet mitt, men såg jo greit ut, så følte meg ikke innestengt.

Å få inn icp måleren gikk greiere enn jeg trodde. Legen slapp å borre i hodet mitt! Han bare pirka og skrapa opp det som han hadde fylt hullet med da han tok ut shunten i januar. Men denne gangen kjente jeg han brukte sug inni hodet mitt, en utrolig rar følelse, ikke vondt, men likevel så absurd og rart… Det som var vondest var å få lokalbedøvelsen, men samtidig så ga anestesimannen meg noe intravenøst som “landa” meg litt. Men tror kirurgen bomma litt med der han stakk ledingen ut av såret, for der var det ikke veldig bedøvd 🙁 Men det var jo bare et stikk, og jeg kjente en del da han sydde til slutt. Alt inni hodet mitt kjente jeg ikke noen ting til, selv om han stakk måleren 1,5 cm inn i hjernen. Litt uti operasjonen lurte anestesi mannen på om jeg ville ha litt mer å slappe av på. Det var en periode der da hjertet nesten hamra seg ut av kroppen min, så da fikk jeg noe han sa det kunne hende jeg sovna av. Men sovne gjorde jeg ikke, men vart litt mer avslappa i allefall. 

  Icp måling for ett år siden. Etter dette har jeg hatt konstant piggsveis på varierende plasser

Da jeg kom på overvåkningsrom på avdelinga, og de kobla til dataen som registrerer trykket, så gikk det alarmer hele tiden på trykket mitt, for det oversteg grenseverdiene, så da justerte de grensa, men det kom fortsatt en del alarmer, så til slutt slo de av alarmen. Så fikk raskt vite at trykket mitt mest sannsynlig var for høyt, men turte ikke stole på det, for var livredd for at de ikke kunne finne noe galt med hodet mitt, og ikke skjønne hvorfor jeg har vondt i hodet. Dagen etter kom en lege som sa jeg skulle opereres torsdag eller fredag, for trykket var alt for høyt. Da skulle de gå inn, og teste de ulike delene av shunten, og skifte deler, eller hele shunten. Var på MR og røntgen også. Neste dag prata jeg med legen att, og spurte om det ikke var mulig å justere shunten, for den har jo vært mest stengt. Joda, da skulle jeg gjøre det da. Virka ikke som han hadde tenkt at det gikk an…. Så kom en lege og stilte den fra 20 til 14. Vet at jeg hadde overdrenasje på 8, for det var det jeg hadde den på i vinter. SÅ  skulle jeg se an hvordan det vart med mer åpen shunt. Til neste dag, altså fredag, skulle jeg kjenne forskjell. Jeg kjente ikke så stor forskjell, var det forskjell så var det til det verre…. Så bestemte han at jeg skulle til lokalsykehuset og bli passa på noen dager, og så skal de gi beskjed til riksen om hvordan jeg er. Jeg spurte om jeg ikke kunne få reise hjem, for følte meg jo ikke så dårlig at jeg ikke kunne det. Men legen sa at jeg måtte være på sykehus, tilfelle kroppen min “kollapsa” pga justeringa. Så da er jeg her da. Er blitt dårligere etter jeg reiste fra riksen. Kvalme, oppkast, mer hodepine og ikke minst, jeg har sovet nesten hele tiden etter jeg kom hit kl 17 i går… Klarer ikke å holde meg våken i det hele tatt….

 Er så utrolig trøtt at øynene sklir att…. OG IKKE MINST en utrolig lekker piggsveis 🙂