Dagen for fokus på migrene

21. juni, den lengste dagen i året. Hva passer ikke da bedre enn å sette fokus på migrene?

De fleste av de som sliter med migrene, sliter også med lysskyhet, og det er derfor den lyseste dagen i året er valgt.

Shades for migraine er en global kampanje som oppfordrer alle til å bruke solbriller 21 juni for å symbolisere sympati med alle som lever med migrene. I tillegg til å bruke solbriller, anbefales det også å poste bilder der du bruker solbriller på sosiale medier.

Jeg har hatt store planer for å markere denne dagen ei stund. Jeg har til og med kjøpt meg solbriller fra ShadesForMigraine.org via Hodepine Norge. Dumme meg så forberedte jeg det ikke, anna enn i hodet mitt…. I dag har vært en skikkelig sovedag, men jeg rekker akkurat å få markert litt før dagen er helt over. Uansett, om det er 21, eller 22 juni, er det like viktig å markere og vise støtte.

Snapchat har eget filter med fokus på migrene. Søk den opp, og prøv selv.

Migrene er jo noe jeg ikke fikk diagnose på før enn for 4 år siden. Først da jeg kom til Sandvika nevrosenter var det nevrolog som tenkte migrene, og satte meg på medisiner. Ho var nesten 100% sikker på at det var migrene jeg hadde. Jeg har jo mange typer hodepine, men årene har vist at migrene er og har vært en stor del av det nå etter alle operasjoner som har optimalisert de andre skavankene inni hodet.

Jeg anbefaler ALLE som er i tvil om de kan ha migrene, eller som har mye hodepine, til å gå inn på Hodepine Norge,og lese. http://hodepinenorge.no Dette er pasientforeningen for hodepinepasienter i Norge, og er bare noen år gammel. Hodepinesykdommer er på 10 på topp listen over årsaker til sykefravær i Norge, så behovet er stort. Bak denne foreningen står to av landets dyktigste leger på hodepinesykdommer. Jeg er så heldig at jeg kom til den ene av de to da jeg endelig ble henvist for utredning. Så utrolig mange leger jeg har vært innom i løpet av tiden etter chiari diagnosen i 2008, og ikke en eneste en av de har tenkt at det også kan være migrene som plager meg. I stedet så har det vært null hjelp. Kan det ikke opereres, nei, da får du bare leve med det har jeg fått beskjed om ….

Inne på Hodepine Norge sine sider, finner du skjemaer du kan sjekke om hodepinen du opplever sannsynlig er migrene. Ta “testene” og sjekk om det du opplever er migrene! Det er så viktig å få rett behandling tidlig nok, slik at du minsker risikoen for å få kronisk migrene!

Var jo så klart blitt kronisk migrene jeg har. Jeg hadde jo skikkelig hodepine hver eneste dag, år etter år. Nå med rett behandling, så har jeg faktisk nå den siste måneden hatt ca ei uke om gangen uten hodepine, så noen hodepinedager att, så ei god periode. Det er så utrolig godt! Kan ikke skjønne nå hvordan jeg takla alle årene jeg hadde konstant hodepine, som ble avløst av intens hodepine, hver eneste dag.

Har du hodepine, så start alt i dag å føre hodepinekalender! Det er så viktig å dokumentere, slik at legene kan se hvor utbredt hodepinen din er, og hvordan behandlingen du evt skal starte med etter hvert virker. Det finnes mange ulike apper å velge mellom, eller du kan skrive ut en enkel hodepinekalender for å fylle ut.

I tillegg ønsker jeg å tipse dere alle om snapkontoen Hodepinedagbok der det er daglige snappere som sliter med en eller annen form for hodepine, og de forteller om livet sitt med hodepine, og livet uten hodepine, behandlig og ferie, ja, det meste som kan kalles livet. De har også en egen facebook og instagram side. Anbefaler å ta en titt!

Ønsker dere alle medmigrenikere en fin sommer med et hode som samarbeider.

Jeg i dag som ikke orka alt lyset som kom inn, og heller ikke orka stå opp for å ta ned persiennene. Da ble det solbriller inne på sofaen før jeg sovna att.