MR bilder

Marianne Helland sitt bilde.

I går fikk jeg MR bildene fra lokalsykehuset i posten. Nå prøver jeg for harde livet å klare å få de på en slik måte at jeg kan sende de pr mail. Har avtale med Bolognese i USA om at jeg skal sende han MR bildene, slik at han kan vurdere de. Har bilder av hele hodet og ryggen. Jeg er veldig spent på om han ser noen forklaring på hvorfor føttene mine nå har vært numne i 2,5 mnd, og alle andre symptomer som har dukka opp nå.

Jeg hadde kontakt med sykepleieren min på hydrocephaluspoliklinikken i går, og ho kunne ikke se at det var kommet bilder av ryggen min fra lokalsykehuset enda. Så da vet jeg fortsatt ikke om alt er som det skal være der. Men legen min på riksen sa at hvis det var noe de på lokalsykehuset hadde sett på bildene, brukte de å ringe riksen, så ho regna med at det ikke var noen store ting i alle fall. Veldig spent på svaret jeg får fra USA. Jeg kan ikke noe for det, men jeg har større tro på Bolognese, enn jeg har på norske leger.

Har det ille i dag. Kjempe vondt i hodet. Klarte nesten ikke å sove i natt, alt var så vondt. Alt på grunn av en tur på 400 meter i går….. Jeg blir så lei og frustrert! Det er ikke dette livet jeg vil ha!!!!!!!!

 

 

#chiari #chiarimalformation #chiarimalformasjon #hydrocephalus #vannhode #shunt #hodepine #MR #PaoloBolognese #MRcaput

Liten tur velta alt…

 

yU6qeWKKnk

Jeg og BPAen min reiste til fjells en tur i dag. Jeg er så lei av å være hjemme, og satt i går kveld og tenkte at det hadde vært så fint ut å gå tur. Noen ganger kommer sånne “ville” ideer opp i hodet mitt. Måneder siden sist jeg bare har gått tur.

Det var så fint til fjells i dag. Litt kaldt, men sola har faktisk begynt å varme. Gikk etter en flat vei, med sola i mot oss. Var så fint, og jeg kosa meg. Vi gikk ikke så langt og fort at jeg vart sliten av turen, og vi hadde til og med kvikklunsj pause på de max 400 meterene vi gikk.

Etter vi kom i bilen att, tok det ikke lang tid før jeg kjente hodepinen komme. Og hodepinen har kommet mer og mer i kveld. Skikkelig ille har den blitt… Tatt oxynorm også, men uten virkning. 

Har så vondt at tårene renner. De renner også fordi jeg blir så frustrert over at så lite er nok til å tippe hele hverdagen min… Kan det ikke snart være nok? Kan jeg snart få lov å leve litt att? Jeg orker ikke mer…

 

#chiari #chiarimalformation #hydrocephalus #vannhode #hodepine #smerte #oppgitt #tur #vinter 

To hele sykehusdager….

Ja, nå er jeg ferdig med nevrolog timen jeg grua meg til…

Var vel ganske så bortkasta time egentlig! Nevrologen visste ikke så mye mer om meg enn at jeg har chiari. Han satt og leste de siste epikrisene mens jeg var der. Han var jo enig i at jeg burde hatt mer oppfølging og at jeg ikke skulle ha det slik jeg har det nå. På slutten av timen kom han på at det sikkert hadde sett smart ut med noen nevrologiske undersøkelser også. Det virka jo helt tatt ut fra ingenting, og uten mål og mening. Jeg skulle gå noen meter inne på kontoret, så stå på tær og hæler, noe jeg ikke klarer lenger. Så sjekka han reflekser i knær og albuer. Thats it. Han fikk jo helt sikkert noe nyttig info med de testene, men han sjekka ikke føttene mine noe mer, selv om de har vært konstant numne siden midten av november, og forverring for ei uke siden. For meg virker det som legene ikke tar tester, for hvis de finner noe så må de gå videre med ting.

Nevrologen var enig i at noe burde gjøres, men det burde gjøres på riksen. Før vi gikk att, spurte vi om jeg skulle ha noe mer oppfølging på lokalsykehuset. Da vart mannen så letta, og han sa at han var bare vikarlege, så han skulle ikke følge opp noe mer….

Greit det, jeg er nok en vanskelig pasient for legene. Mange rare symptomer som ikke stemmer 100% med noen ting. Skal de kunne hjelpe meg, så må det en innsats til tror jeg der de setter seg inn i sykehistoria mi, symptomene  mine osv, og “legger puslespill” for å se det totale bildet. Jeg tror jeg trenger en lege som er villig til å gjøre den innsatsen for å kanskje få ordentlig hjelp. Blir så vanskelig når alle leger kun tenke på sitt felt, eller starter på nytt for hver kontroll jeg er på fordi det er ny lege.

Fikk i alle fall tatt MR på lokalsykehuset. Vakthavende nevrolog kom og fortalte at viseren i ventilen min hadde snudd seg ca 180 grader, så han ordna med at jeg fikk komme på riksen på torsdag.

Jeg reiste tidlig til Oslo torsdag. Hadde fått beskjed om at jeg bare skulle møte opp på hydrocephaluspoliklinikken for å justere. Jeg vet jo at de ikke kan justere akkurat den type shunt jeg har. Så da kl var 8 sendte jeg sms og sa jeg var på tur, og spurte hvor jeg skulle henvende meg. Fikk att svar fra sykepleieren min at jeg bare skulle gå opp på avdelinga, så ville min lege komme og justere når ho fikk tid.

Jeg gikk opp og fikk beskjed om å sitte på dagligstua og vente. Jeg venta og venta. Sykepleieren “min” på hydrocephaluspoliklinikken kom, og vi gikk på et rom og prata en del. Ho og legen min har nok prata en del om meg, og hva som bør gjøres, og legen har hele veien fått oppdatert info om meg og mine symptomer via sykepleieren. Er såååå utrolig glad for at hydrocephaluspoliklinikken vart oppretta, og at jeg har en sykepleier der jeg kan kontakte, og som da tar kontakt med legen med spørsmål osv.

Da vi var ferdige med samtala, fikk jeg beskjed om at legen min kom etter operasjonen ho stod med, om litt under en time. Vi gikk en tur ned til hovedinngangen for å se litt anna.  Å sitte på dagligstua på nevrokirurgen hater jeg! Det er så slitsomt. Mye folk som sitter tett, og mange å forholde seg til. Slike ting takler ikke hodet mitt.

Vi gikk tilbake på avdelingen i god tid, og venta. Venta leeeeenge. Spurte om når legen kom, og fikk beskjed om at ho kom om 15 min. Og tiden gikk, og gikk og gikk. Så skulle ho komme straks, og straks var denne gangen 30 min. Da hadde jeg sittet på dagligstua så lenge at jeg var så dårlig. 4 timer hadde vi sittet der. Hodet var bare kaos og vondt. Og jeg var kvalm. Satt bare og støtta hodet i hendene og prøvde å tenke meg bort fra hele plassen og lukke alle andre ute.

Var mange leger og sykepleiere inn og ut av rommet, men plutselig kommenterte ene sykepleieren at det ikke såg ut som jeg hadde det så bra. Og det var jo sant! Ho begynte å styre og ordne, og fikk en mann som satt i “godstolen” i dagligstua til å flytte seg, for ho ville jeg som hadde så vondt skulle få den. Men stolen var ikke bra nok for ho, så ho var på tur til å gå ut på avdelingen for å finne en annen stol til meg. Uff, blir flau jeg når folk lager så mye styr pga meg. .Men det var kjempe fint at det var en person som brydde seg, og såg at jeg faktisk ikke hadde det noe godt!!! Midt i all stolordninga, kom legen min, så da vart aksjon stol avblåst.

Legen fikk etter hvert justert shunten min tilbake til 1. Stod på 2,5 etter MR, så da var den max stengt, så der er vel grunnen til at jeg var så kvalm og ekkel… Men justeringa tok sin tid! Ikke så greit med alle digitale duppedingser som skal gjøre ting “enklere”. Var inne hos legen nesten 1,5 time. Hadde noen avbrudd, men ho brukte lang tid på å få shunten på rett innstilling.

Ellers så har jeg mange rare symptomer, og de ser ikke helt sammenhengen med symptomene mine og plasser i hjerna de da evt stammer fra. MR bildene av hodet var kommet til riksen, så de fikk vi sett på. Jeg har små ventrikler for tiden, så det er mulighet for at jeg har en type “shuntsvikt” fordi ventrklene kollapser rundt shuntslangen i perioder. Men ventriklene mine var kanskje litt større nå enn i november, enda nå har vi stadig åpna shunten mer og mer. Har bare hatt den på 1 i to uker, så skal prøve litt lenger og se om noe endrer seg. Blir ikke føttene mine bedre snart, vil legen min prate med nevrologer for å høre om det er noe mystifistiske ting som kan ha slike symptomer som jeg har. Jeg håper så veldig at ting snart kan ordne seg! Om det ikke er noe å gjøre noe med, så er det “greit”, men da VET jeg hva det er! Bildene av ryggen min, som egentlig var veldig viktige nå, var jo så klart ikke kommet til riksen…. Legen min skulle få tak i de, og se på de. Har ikke hørt noe fra ho, så antakelig er det ikke noe galt i ryggen min som gir symptomene. Hadde egentlig håpa på det. Håpa at de kunne peke på MR bildet, og si, her, her kommer problemene fra….

 

 

 

 

#chiari #chiarimalformasjon #chiarimalformation #arnoldchiari #hydrocephalus #vannhode # shunt #vpshunt “#shuntjustering #nevrolog #sykehus #hodepine #kvalm #MR

Gruer meg til i morgen…..

Gruer meg til jeg skal til nevrologen i morgen…..

Er  så redd det er nok en av de som har bestemt seg for at jeg er frisk lenge før han har sett meg.

Hadde jo vært supert å være frisk, men kjenner jo i hele meg at jeg ikke er det. Nå vil jeg ha en forklaring på ting!!!!

Det er vel for mye å håpe på…. Dette er vel nok en av nevrologene som ikke har peiling på chiari og hydrocephalus, men ikke tør innrømme det. I stedet sier han at alt er normalt…. De fant jo ikke noe galt med meg da jeg var innlagt i november, selv om jeg over natten gikk fra å være fullt oppegående, til ikke klare å gå uten å holde meg i noe…

At det er noe galt, det VET jeg. Jeg kjenner det på kroppen min. Også nevrokirurgen jeg var hos på privatklinikk før jul såg at det var noe galt. Han såg at jeg sleit med hele venstre side. Han har skrevet dette i papirene han sendte til bla lokalsykehuset, men om de ser på de vet jeg ikke.

Uansett så får jeg tatt MR i morgen, forhåpentligvis av hodet og HELE ryggen. Da har jeg bilder jeg kan sende til USA til Bolognese, for han vil se på de og komme med en vurdering. Å få vurdering fra han hjelper jo ikke meg noe, hvis jeg ikke får med meg leger i Norge på hans teori, men da har jeg litt mer “objektivitet” bak mine “krav” og meninger. Jeg føler meg i alle fall sterkere da til å stå imot og så på mitt om hva som er galt.

Om de sier i morgen at MR ikke viser noe galt, så tror jeg ikke på de. Jeg var hos nevrolog som såg på MR bilder av hodet mitt på lokalsykehuset i januar 09. Da forklarte han en student hvor problemet m chiari var osv osv. Han sa da at alt var kjempe fint etter operasjonen i august 08. Da kirurgen min på Ullevål såg samme bilde, bestemte han at jeg måtte gjennom nok en dekompresjon og i tillegg duraplastikk, fordi det var så mye arrvev i området at det var like trangt som før første operasjon. Så tillitten til lokal nevrolog har jeg ikke. Men er jo lov å håpe, for han jeg skal til nå, har jeg ikke vært hos tidligere. Tror jeg.

Jeg håper så veldig at de ser hva som er problemet på MR i morgen! Samme hva det er, bare de finner et problem de kan SE! Da kan de ikke komme og si at det bare er jeg som vil være syk, og lager mine egne symptomer. FOR DET GJØR JEG IKKE!!!!

 

 

 

#chiari #chiarimalformasjon #arnoldchiari #hydrocephalus #vannhode #shunt #MR #nevrolog #hjelp #forståelse #hypokonder #håp #Bolognese #duraplastikk #dekompresjon

MR i boks

Nå har jeg fått time til MR 🙂

Det er takket være legen jeg var hos i Oslo rett før jul. Han sendte brev til lokalsykehuset der han sa ganske klart i fra at jeg burde bli undersøkt med MR for blant anna å se etter syrinx og tethered cord. I tillegg ønska han tettere oppfølging fra nevrolog og nevrokirurg.

Da var faktisk de tusenlappene verdt noe likevel! Lokalsykehuset sa til meg i desember at da var jeg ferdig behandla hos de i denne omgang, så hadde det ikke vært for denne legen, så hadde ikke jeg hatt noe tilbud mer nå.

Skal på MR på onsdag. Da jeg fikk brevet i går, så stod det at jeg skulle ha MR av hodet og øvre del av ryggen. Greit nok det, men hva med nedre del av ryggen? Det er jo på nedre del av ryggen de ser om jeg har tethered cord. Da er det den “strengen” som holder ryggmargen ned til bekkenet de ser på….. Det er en nevrolog på lokalsykehuset som har sendt henvisningen på MR, så det sier jo nok en gang alt om kompetansa på legene der. Jeg skal ikke ta alle legene under ett, men fy så mange med lite kompetanse på min tilstand jeg har møtt disse årene!

Jeg ringte fastlegen i dag, og fikk ho til å ordne opp i det med MR. Og det gjorde ho. Gikk kanskje 5 min før ho ringte meg tilbake og sa at da var det i orden med MR av HELE ryggen + hodet. Ting kan virkelig ordnes! Ho spurte også for meg om det var ordna med røntgen av shuntventilen før og etter MR, også det er i orden nå!

Regner vel med at jeg må til riksen og justere shunt en dag neste uke. Sist jeg tok MR justerte magneten i MR maskina på shunten, så regner med det skjer nå også. Det er ikke noe stort problem for meg, bare jeg slipper å gå så lenge med en shunt på feil innstilling. Å justere shunten tar bare noen minutter hos legen, og ikke gjør det vondt en gang, så det er bare kjedelig å bruke en hel dag til det.

Etter MR skal jeg til nevrolog. Tror ikke jeg har vært borti den mannen tidligere, så spent på hva han kan om dette, og hva han har lest seg opp på om meg. Egentlig håper jeg ikke han har lest så veldig mye i journalen min, for der står det stort sett at det ikke er noe galt med meg. Hadde vært greit om han møtte meg uten å ha en formening om det på forhånd.

Jeg håper så veldig at nå, kanskje det er denne gangen jeg skal få hjelp av en lege som vet, kan og forstår! Samtidig så er jeg så redd for å håpe for mye, for har blitt skuffa så mange ganger. Har mista troa på en lege som kan hjelpe meg, og følge meg opp…

Jeg håper også at de finner noe på de MR bildene. Noe konkret som forklarer hvorfor jeg plutselig ble dårligere i november. Er det ikke noe de kan gjøre noe med for å fikse, så er det “greit”, bare jeg kan få en forklaring på hvorfor dette er slik. En forklaring jeg tror på.

 

Her er det forklaring på hvordan min type shunt (strata) blir justert.

 

 

#chiari #chiarimalformasjon #arnoldchiari #hydrocephalus #vannhode #vpshunt #strata #justere #MR #syrinx #syringomyeli #tetheredcord

Model Day Studio

På lørdag var jeg i Oslo sammen med sønnen min på Model Day Studio.

Har sett folk på facebook som har lagt ut bilder derfra, og syntes alle som har tatt bilder der, har blitt så fine. Har tenkt ei stund på at det hadde vært gøy og tatt “familiefoto” av meg og sønnen min. Det er jo vi som er en familie. Like før jul ringte det en mann og lurte på om jeg kunne tenke meg en dag på Model Day Studio. Sminke, styling, frisør, fotograf, alt gratis hvis jeg ikke likte bildene som ble tatt. Betaler for bildene jeg ønsker, og ikke noe kjøpepress. Hoppa like greit på tilbudet, jeg.

Må innrømme at jeg har angra en del på avgjørelsen om å ta bilder. Jeg hater egentlig å bli tatt bilde av, og blir alltid rar på bilder. Likevel var fristelsen for stor, for hadde jo så lyst på fint bilde av meg og sønnen min. Sønnen min gleda seg til dette. Jeg tenkte som så at jeg måtte gjøre det nå, ellers kunne det gå lenge til håret var greit nok til å ta bilder som skal vare “for evig”. Formen er ikke så bra for tiden. Ikke kommet meg etter jeg ble dårligere i november. Nevrokirurgen har nevnt ny trykkmåling som en mulighet. Trykkmåling betyr det samme som idiotisk sveis i flere måneder framover med en diger flekk med hår som etter hvert står rett opp…

Våkna kl 6 lørdag morgen med ekstrem hodepine… Det var såååå vondt. Kom meg ned til sofaen og sittende stilling. Sitte helt helt i ro hjelper bitte litt.

 

Dette var utgangspunktet de fikk å jobbe med i Oslo… Kunne vært bedre for å si det slik….

Da vi etter over 3 timer i bil, og en grei gåtur kom fram, var jeg sliten. Rommet vi fikk sitte og vente på, var heldigvis veldig dunkelt belyst, og det hjalp på å ikke provosere hodepinen min mer. Hadde også tatt jevnt med ekstra smertestillende gjennom dagen, for å kunne holde ut 3 timer som “fotomodell”.

Starta med ei dame som sminka meg. Har aldri hatt ordentlig sminke på meg jeg. Har bare testa litt selv, og aldri fått det helt til, så blir bare mascara og evt lipgloss på meg når jeg skal ut på noe. Veldig behagelig å bli sminka, og for en forandring jeg såg i speilet! Så var det håret sin tur. Vart store krøller på meg, etter mitt ønske. Vart veldig fint!

Etter meg var det sønnen min sin tur. Hadde prata om det på forhånd at det kunne hende de måtte sminke han også litt, slik at han var klar over det . Er vel ikke akkurat sminke 11 åringer har mest lyst til. Men gikk så bra så. Han satt bare og flira da de pudra ansiktet hans.

Far min var sjåfør på turen, så han fikk pudra nesa også, og ble med på noen bilder. Vart et fint bilde med tre generasjoner, og noen fine av bestefar og barnebarn <3

Sønnen min var så flink til å bli tatt bilde av! Gjorde som han fikk beskjed om! Skikkelig proffe bilder vart det av han!!!!

Synes det vart mange fine bilder av meg også, sånn alt tatt i betrakning. Og familiebilder ble det også. Vet ikke helt hvilke jeg skal velge til å henge opp på veggen.

Etter vi hadde tatt bilder, var det en som var med oss slik at vi valgte ut de bildene vi var fornøyd med. Da fikk jeg bort alle med meg med synlig skjevt ansikt. Greit å bare slette de med en gang, for selv om det er slik jeg ser ut nå, så vil jeg ikke se slik ut!

Min plan før jeg reiste var å kjøpe 3 bilder. Vi kom hjem med 30…..

Alt i alt en kjempe opplevelse både for meg og for jr som vi sannsynligvis kommer til å gjenta en gang i fremtiden!

Her er ett av bildene av meg. Ganske stor forandring fra det forrige! Og bare for å si det, så hadde jeg fortsatt veldig vondt i hodet!

 

#chiari #chiarimalformation #hydrocephalus #vannhode #hodepine #ModelDayStudio #kosedag

Ikke i form…

Slitsom dag i dag, eller nå har det vel akkurat blitt ny dag…

Ikke så mye abstinenser i dag, men sov jo ikke i natt. Sov 2t, og på den tiden var jeg oppe et par turer også…. Venstre arm var så urolig. Det skikkelig rev og slet “inni beinet” og hvis jeg fikk roa armen, starta det i foten….. Hatt det så mye nå flere dager på rad, så lurer på om det er et nytt symptom på noe. Har lagt meg i håp om å sove nå, men smertene ni arm og fot begynner på nytt…… 

Har måttet ødelegge hele opplegget i dag. Vart nesten to dager uten ekstra smertestillende, men nå i kveld orka jeg ikke mer, og måtte prøve å få bort jernkloa i bakhodet. Prøver litt snillere versjon i dag m Paracet og tramadol. Håper det virker nok til at jeg får sove i natt.

God natt alle sammen! 

 

#chiari #hydrocephalus #smerter #abstinenser 

Abstinenser…..

I dag har jeg en slitsom dag….

Har enda ikke tatt oxynorm i dag, og tok før middag siste gang i går, så det kjennes på kroppen. Har nå tatt oxynorm hver eneste dag i to måneder, og ligget jevnt på 30-40 mg pr døgn.

Veldig bevisst på å ikke ta disse tablettene fordi kroppen skriker etter medikamentet, men vente til jeg trenger det pga hodepine. Jeg vet hvor godt det er i kroppen når tabletten begynner å virke, jeg vet hvor varm og rolig jeg blir inni meg da. Dette får meg til å skjønne hvor farlige disse medisinene kan være, og hvor lett det kan være å bli avhengig av de! Derfor har jeg vært ivrig til å strikke i dag. Er så urolig inni meg, og jeg fryser på en sånn rar måte samtidig som jeg på en måte er varm… Merkelig følelse, og vanskelig å forklare. Jeg har strikka og strikka, for da kjenner jeg ikke så kriblinga i armene mine, for det er der det er verst. Det er nok derfor jeg ikke har så vondt i hodet i dag også, fordi jeg KUN har sittet i sofaen. Gjør jeg noe, som å rydde litt på kjøkkenbenken eller noe, er hodepinen der med en gang. Regner ikke med at hodepinen er “histore” nå, men at den er på plass raskt når jeg gjør noe når hverdagen kommer…

Heldigvis er den verste kriblinga over akkurat nå. Håper det er ei stund til jeg må bruke så mye oxynorm att, for å slippe alle disse abstinensene når de ILLE periodene roer seg litt.

Har hatt litt “feber” de siste dagene. Ikke mye, bare nesten 38… Ja, bare le, men jeg merker det så utrolig godt når tempen bikker 37,5. Da er den vel en grad høyere enn min normal. Kjennes som hjerna er løs inni hodet mitt og danser rundt bare jeg snur hodet et par cm. Surrer når jeg går også. I går kveld gikk jeg plutselig inni en vegg. Skulle tro jeg var full… Er bare tempen som leker med meg. Har hatt mer normal temp noen uker nå, så det er vel derfor jeg merker det så veldig når den nå er på plass att. Det blir vel en vane denne gangen også….

Her er jule sviblene mine. Faktisk hatt svibler som har blomstra hele jula!

 

#chiari #arnoldchiari #hydrocephalus #hodepine #abstinenser #avrusning #håpommindresmerte