Jeg overlevde!

Nå har jeg kommet meg hjem til meg selv etter ei natt hos foreldrene mine. Får ikke lov å være alene natta etter narkose.

Overlevde i går også! Men jammen vart det en tøff dag. Så i dag er jeg så sliten at jeg bare sover og sover.

Litt før jeg skulle gå for å ta heisen opp til tannlegen, ringte de og sa de vart forsinka, så da gikk jeg og assistenten min en tur på Sandvika storsenter. Greit å gjøre noe, og ikke bare sitte og vente på at tiden skal gå, da blir jeg gal. Så gikk vi opp på venterommet på nytt og jeg fikk vært på do for ørtende gang, og satt og venta ei stund, før de kom og sa at det fort kunne være en halv time til med venting. Så da var jeg rask til å komme meg bort fra venterommet 😉 Sitter ikke der hvis jeg ikke må! Jeg vart ringt etter litt før tiden jeg fikk beskjed om at jeg skulle komme att, så da var det bare å sette kursen mot heisen og 4 etasje. UFF, skummelt!

Fikk lov å sitte i gangen og få veneflon i går også, heldigvis. Men fikk ikke noe i den, så turen til tannlegestolen var absolutt ikke noe gøy…. Og jeg satte meg langt ned, og på kanten. Så da anestesilegen skjønte at jeg ikke hadde det noe godt, så fikk jeg et eller annet. Etter det så husker jeg egentlig ikke noe mer…. GODT å slippe å huske alt som skjer før jeg sovna. Men jeg hadde villle holde assistenten min i hånda og litt, så jeg var jo ikke helt borte.

Da jeg våkna att så begynte jeg å grine med en gang! Jeg låg der og hulka og grein. Tror det hadde sammenheng med at da jeg våkna av narkosa så låg jeg så veldig på ryggen i stolen. Og det er jo KJEMPE SKUMMELT! Jeg slutta ikke å gråte før enn jeg kom meg ut fra tannlegen. Oppi alt dette så var hodet mitt utrolig vondt. Ligge flatt på ryggen er jo ikke akkurat drømmeposisjonen til hodet mitt.

Stakkars assistenten min, ho trøsta og trøsta, og gjorde sitt beste for at jeg skulle ha det bra. Ho gjorde en skikkelig stor innsats, stakkars! Da jeg fikk stabla meg på føttene, så var det rake veien ned i parkeringshuset, der vi skulle bli henta. Ei dame som hadde parkert der spurte om ho skulle hjelpe til med noe. Ho syntes nok ikke jeg såg helt pigg ut. Vart veldig overraska jeg over at noen brydde seg. Brydde seg på en positiv måte!

Vi stod lenge parkert i Sandvika før vi begynte å kjøre hjem. Var så utrolig kvalm, så det måtte roe seg hvis jeg skulle komme meg hjem. Har tabletter mot kvalme liggende, for jeg har hatt perioder jeg har måtte bruke de pga hodet, så måtte vente på virkningen av den. Ikke så greit når en må kjøre i tre timer for å komme hjem. Men det ha vært verdt det!

Så tusen takk til Mads og de andre på Løkketangen tannlegesenter! Takk for at dere gjorde det mulig for meg å få smilet mitt tilbake!!! Dette er virkelig en plass der skrekken min vart tatt på alvor, og de godtok mine sære grenser for hva som var greit for meg!

HJEEEEELP!!! Det har blitt 28..

Uff, nå er datoen her. Enda att noen timer å grue seg. Men nå går det snart strake veien til tannlegen og ny narkose.

Jeg gruer meg så utrolig mye! Skjønner ikke helt hvorfor det er så ille, for det gikk veldig greit sist jeg fikk narkose.

Har ikke klart å gjøre noen verdens ting i dag. Det eneste jeg har gjort er å lage middag. Bare sitter her og er livredd…..

Vet ikke om jeg kommer til å sove i natt. Like greit å la være, for den følelsen jeg får når jeg våkner etter å ha sovet et par timer og skjønner hvilken dag det er, den er forferdelig. Da vrir magen seg mange kast rundt, det er jeg sikker på…

 

Sommerdag!

I dag har jeg kosa meg ute i sola! Det er så utrolig godt å kjenne den varme!

Sovna jo ikke før nærmere 4 i natt, og stod opp 9.30. Håpløst med denne sovinga for tiden, regner med at det blir bedre etter tirsdagen 😉

Dagen i dag starta med frukost på trappa. Skiva jordbær på brødskiver er utrolig godt. Skulle bytta ut det vanlige brøde med loff for å få den ordentlige super sommerfølelsen, men vanlig brød gikk veldig godt an! Så satt jeg lenge i hengekøya. Satt og leste Kamille og kosa meg, hørte på fuglene kvitra og såg opp i skyene og bara slappa av! Er så godt med slike stunder! Krysser bare fingrene for at hodet mitt tålte sola i dag. Hatt hodet en del i skyggen, så håper det går bra 😉

I kveld har jeg vært og feira bursdagen til far min. Utebursdag i år, mange år siden sist vi har kunnet ha det! Og i kveld var ikke hodet mitt slik at det kobla ut selv om det var 3 unger og to hunder som var litt over alt. Bra de hadde det gøy både firbeinte og tobeinte 😉

Er veldig klar for å fortsette med sol og varme jeg, men ser ut som det skal bli regn noen dager framover nå. Håper bare at det blir noen gode stunder i sola mellom regnbygene, det hadde vært godt!

 

Våkennetter

Uff, nok ei natt med lite søvn er starta… 🙁

I natt som var sovna jeg og sov litt over en time, så var jeg våken og bare grubla i mange timer. Låg på sofaen og såg sola stå opp, før jeg sovna att.

Nå klarer jeg ikke å roe meg nok til at jeg klarer å sovne, har ikke prøvd.

Ja, det er en grunn til det! En STOR grunn. Kanskje ikke for hvermansen, men for meg så er det bare slik det er.

Jeg skal til tannlegen att på tirsdag!!!!!

Dumt å starte med søvnløse netter alt nå, ja, jeg vet det… Og egentlig er det jo ikke noe å grue seg så veldig til heller, for sist jeg fikk narkose så gikk det veldig bra. Anestesilegen gav meg noe med en gang jeg hadde fått inn veneflonen, som slo totalt ut hodet mitt. Ikke mye jeg husker etter jeg fikk det. Husker jeg tenkte at hvordan i alledager skal jeg komme meg til stolen… Jeg setter meg ikke i tannlegestolen uten å være dopa først, så veneflonen fikk jeg utenfor kontoret. Jeg husker jeg spurte etter assistenten min som var med, og jeg husker anestesilegen kom med maska før jeg sovna. Resten er borte… Helt greit egentlig. Og når jeg våkner att så er det heldigvis ikke så skummelt å være i tannlegestolen, men jeg klarer å være der til jeg er våken nok til å reise hjem. Ikke hadde jeg vondt etterpå heller, selv om det var ganske mange tenner i minus jeg kom hjem med.

Ikke noen åpenbar grunn til at det er så skummelt, men tannleger er skumle folk! Tannlegekontor er skumle plasser. Og venterommet er langt fra gøy! Sitte der å høre borr og sug og vite at det snart er min tur, nei fy det er ikke noe gøy!!! Skulle vært helt lydisolert slike plasser!!!

Ikke det, tannlegen jeg er hos nå hører på det jeg sier, og godtar det, uten å presse meg. Jeg har faktisk funnet ut at det går an å stole på han, i den grad det går an å stole på tannleger da 😉 Likevel er det kjempe skummelt!!!

Så nå bruker jeg all tid på å tenke tannlege. For hver gang jeg tenker at han har vært “inni” munnen min og hva han har gjort, da får jeg så utrolig vondt i magen!!!! Jeg vet jo at de jobber i munnen min når jeg sover, men det er så mye verre å tenke på hva de har gjort og skal gjøre….

Håper veldig på at jeg kan slappe av etter jeg har vært der på tirsdag, at jeg da er helt helt ferdig!!! Det skal bli så utrolig godt!!!

Fikk foresten brev med innkalling til tannbehandling i narkose på lokalsykehuset nå, time på tirsdag. Heldigvis at jeg har begynt hos tannlege i Oslo, for det på sykehuset var en veldig dårlig avtale for meg, selv om det da hadde kun kosta 9000 kr. I brevet jeg fikk med innkallinga, var det med et ark der jeg skulle skrive under på at det kunne trekkes enda flere tenner enn det som var “avtale” da jeg var der og prata med tannlegen. Og før jeg kunne få narkose da på morgenen, så måtte jeg gjennom en grundig undersøkelse i munnen. De har jo ikke skjønt noen verdens ting de på sykehuset! Sette seg i stolen for å gape for en undersøkelse er jo like ille som om de skulle gjort noe annet! Og hvorfor kan de ikke ta den undersøkelsen når jeg er i narkose??? I Oslo slapp jeg undersøkelse før narkosa, tok bare noen røntgenbilder, heldigvis. De røntgenbildene tøyde strikken mer enn langt nok. På sykehuset var planen at de skulle trekke MANGE tenner, og så måtte jeg gå til vanlig tannlege for å få delprotese. Hadde jo ikke kommet til å gjort det jeg, så da hadde jeg gått rundt med ei tann fremst i munnen. LEKKERT! Og være 34 år og skulle legge tennene i et glass med vann på nattbordet om natta, det er ikke akkurat noen ønskedrøm… Der jeg er nå er det kun to av de synlige tennene som er trekt. Der har jeg fått bro. Ellers så fiksa han de andre tennene som syntes, noe de sa på sykehuset at det ikke gikk an. Så har du råd, så unngå tannbehandling i narkose på sykehuset! Får mye bedre resultat hos en privatpraktiserende!!!

Så nå sitter jeg her da… Alt for mye surrer rundt i hodet mitt til at jeg får sove nå.

For å gjøre alt bedre, så sitter jeg jo også på nettet og leser og ser på youtube der det er div tannbehanling som ligger ute…..

Kjempe dumt, ja, jeg vet det….

 

Håpte på en bedre hverdag

Jaja, da har jeg prøvd det også… Ikke det at jeg er ferdigprøvd, men hadde ikke den virkningen jeg håpte…

Hva jeg prater om???

Jo, bytta type sarotex som jeg tar for hodepinen min. Fikk en type nå da jeg var på riksen, som skal være mer langtidsvirkende. Gikk på de ei uke, så prata jeg med fastlegen og fikk lov å øke dosen. Har jo håpa at dette var det som skulle “kurere” hodet mitt. Hatt en del ganske bra dager nå. Ikke ordentlig bra, men har jeg tatt veldig mye pause og egentlig ikke gjort noen ting, ja da har jeg hatt hodet under kontroll. Så fort jeg har kjent at hodepinen har økt, har jeg avbrutt det jeg gjorde, og hvilt. Og hodepinen har snudd en del om ikke annet.

I dag fungerer det ikke slik. Så da gikk det vesle håpet om at det virka i vasken. Kan jo sikkert fortsatt hjelpe, men litt nedtur…. Hatt assistenter i hele dag nesten. Var først på matbutikken like ved der jeg bor med første assistenten. Handla litt mat bare. Resten av dagen har jeg ikke gjort noe. Bare sett på assistenten som jobba…. I kveld hadde jeg helt ny assistent. Måtte ha hjelp for å få kjørt sønnen min og en kamerat på feleøving. Mens de var der, var jeg i et par butikker for å se etter sko til jr. Gikk greit der og da, men nå i kveld har jeg kjent på en hodepine som bygger seg mer og mer opp. Veldig spent på hvordan den vil være i morgen. Har ikke lyst til å legge meg, for jeg vet jeg må kjøre opp hodeenden på senga, og det er ikke noe ok. Har sittet nok å sovet fra før….

Har kosa oss med hund i huset i helga. Hunden til bror min fikk komme hit på ferie. Og det hadde jo ikke vi noe i mot! Koselig med hund i huset. Men han er skikkelig vakthund, men også verdens største kosegris. Vi låg på verandaen vår og sov ei natt, må jo prøve å finne på litt ekstra noen ganger. Da var det noen som gikk på veien han måtte kjefte litt på midt på natta, og senere på natta var han veldig ivrig på noen fugler han hørte… Ellers var han veldig rask til å sovne, for på verandaen fikk han lov å ligge i “senga” til jr. Han snorka vel nesten før han fikk lagt seg. Misstenker at det var et triks fra hunden sin side for at vi ikke skulle ombestemme oss og dytte han ut av senga 😉 Savner så hunden vi hadde. 14. mai var det ett år siden han døde. Blir jo så stille og tomt etter de!

Positiv opplevelse på Riksen

I går var jeg på riksen hos nevrolog der. Det vart faktisk et positivt møte med en nevrolog!!! Det er i allefall lenge siden jeg har hatt!

Han utelukka at jeg hadde spenningshodepine og medikamentoverforbrukshodepine, heldigvis. Det er diagnoser jeg aldri har følt har stemt på hodet mitt, men som vart tredd nedover hodet mitt på et annet sykehus i 2010. Nevrologen mener at mye av hodepinen min kommer av for høyt trykk i hodet. Jeg har faktisk begynt å kjenne på mer følelsen av trykk de siste dagene. Men han mente at jeg skulle vente med å få justert shuntventilen. Neste hakk på justeringa gav meg så mye overdrenasje for et år siden at jeg låg flatt i ei seng på sykehuset i flere uker. Og det frister ikke til å prøve en gang til.

Denne nevrologen hadde faktisk lest journalen min! Imponert jeg, for det er ikke den følelsen jeg har hatt tidligere. Han prata om ting som skjedde i 2010, og han nevnte de sammenvoksningene jeg har i nakken, og de har det ikke stått noen verdens ting om siden operasjonen min i mars 09. Så han hadde lest. Er ikke mye som skal til for å imponere meg. Det er jo ikke akkurat bare et par sider å lese for å få oversikt over de siste 5 årene mine.

Nevrologen ville ikke begynne å bytte ut alle medisinene mine, for han var redd jeg ville bli dårligere da. TUSEN TAKK!!!!!! Ikke mente han at jeg skulle slutte på alle medisiner heller, for han hadde ingen erfaring med at de typene medisin jeg tar gir mer hodepine. TAKK OG LOV FOR DET!!!!!! Det han ville prøve var å bytte bort sarotexen jeg tar med en sarotex retard, som er langtidsvirkende. For den typen jeg har brukt nå, har jeg tatt noen timer før jeg legger meg. SÅ den har stort sett bare virka om natta, og lite om dagen, for da har konsentrasjonen i blodet vært ganske lav. Den typen jeg starta med i dag vil gi en mer stabil dose medisin i blodet hele døgnet. Håper det er det som skal til for at jeg skal få det bedre! Men er det så enkelt, er jeg skuffa over alle andre leger som har sett medisinlista mi og ikke tenkt tanken på at det er dumt at all medisinen blir brukt opp om natta. Jeg har jo aldri hatt spesielt mye mer vondt om natta. Det er jo om dagen jeg trenger reduksjon av smerter for å klare å fungere litt bedre.

Spent nå på hvordan dagene blir framover. Håper så veldig at dette skal hjelpe meg! Men om det hjelper eller ikke, jeg har vært borti en nevrolog som kan ting, og som hører på meg, og tror på det jeg sier!!!! Bare det er jo supert!

 

Spent

I dag er jeg spent…

I morgen har jeg time hos nevrolog på riksen!

Denne legen skal prøve å hjelpe meg til å få mindre vondt ved å endre på medisiner. Jeg er så spent på hvilken person jeg møter. Jeg har ringt og sjekka, slik at jeg vet at jeg ikke skal til noen av de nevrologene jeg tidligere har vært i kontakt med som bare har avvist meg og sagt jeg er frisk. Men jeg vet jo ikke, kanskje han her er av samme oppfatning???

Jeg har så utrolig store forhåpninger om at det skal være en ok fyr jeg kommer til i morgen, en som hører på det jeg har å si, som kan noe om chiari og hydrocephalus slik at han vet hva jeg prater om. Jeg prøver å tenke at jeg ikke må håpe og forvente så mye, men innerst inne så håper jeg så veldig å møte en nevrolog som kan hjelpe meg videre.

Jeg er så redd for at jeg blir så skuffa i morgen!!!

Er så redd han vil det samme som vart truga gjennom vinteren 2010. Da måtte jeg slutte med alle medisiner i tre måneder. Teorien til den legen var at jeg hadde vondt i hodet pga alle medisinene. Hvis den teorien stemte, skulle jeg bli gradvis bedre etter noen uker. Det skjedde ikke, jeg ble verre. Og jeg skulle skrive hodepinedagbok der jeg skulle gradere hodepinen, og beskrive den. Jeg skreiv og skreiv. Da jeg skulle til legen att, hadde ho ikke en gang tid til å se på ei side i dagboka. Men ho bestemte at jeg hadde medikamentoverforbrukshodepine. Og når den diagnosa var satt, ja, da var det jo det alle andre leger jeg var i kontakt etterpå mente var riktig også. Jeg har jo bevis på at ho tok feil, for jeg hadde alt for høyt trykk i hodet, så det var jo derfor jeg hadde så utrolig vondt i hodet. Så det er veldig tilfeldig hvilken lege en kommer borti, og legen sin vurdering.

Er så redd det er en skikkelig drittsekk lege jeg skal til. Men samtidig så forventer jeg også på en måte at denne legen skal hjelpe meg nå. Nevrokirurgen min sa sist jeg prata med han at får jeg det ikke bedre ved å endre på medisinene mine, så må de tenke seriøst på om de skal bytte til annen ventil på shunten, eller legge enden inn mot hjertet i stedet for ned til magen. Så håper  og håper at nevrologen skal få meg bedre. Men slutte med alle medisiner i tre måneder, det går jeg ikke med på. Det orker jeg ikke en gang til!

Så krysser fingrene for at det er en flink nevrolog som jeg skal til i morgen. En som kan noe om dette!!!!

Bruce Springsteen konsert :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=aXQDCNjgDOQ&feature=player_detailpage 

For ei uke siden var jeg på konsert! Selveste Bruce Springsteen hadde konsert på Telenor Arena. Vi var på konserten som var mandag 29/4.

 

Jeg har aldri hatt noe forhold til Springsteen egentlig (forstå det rett!), men var kjempe gøy å være på konsert med han for det. Vi sov på Scandic Fornebu. Til tross for at det bare var ca 800m å gå til Telenor Arena derfra, tok vi taxi til konserten. Dumt å gå på meg mer vondt i hodet enn jeg hadde. Da vi kom med taxi var det politi etter veien som hadde sperret, slik at vi ikke fikk kjørt så nærme arenaen, så det vart et lite stykke å gå likevel. Hadde en oxynorm innabords før vi reiste, så hadde litt å gå på. Hadde vært en lang dag med ordning og reise i vel 3 timer, så hodet var ikke topp.

Gikk raskt å komme inn på arenaen, køa gikk utrolig greit til at det var så mange folk som skulle inn. Men køa for å få kjøpt drikke var utrolig treg. Det rikka ikke på seg i det heletatt. Men vi fikk kjøpt drikke og chips. Så var det å finne plassene våre. Det var en sykt bratt trapp jeg måtte gå opp. Prøvde å stokke krykker og føtter det beste jeg kunne, og da det ikke lenger var rekkverk ved siden av meg, begynte jeg å tenke på om tenk om jeg tippa bakover. Det ville bli et voldsomt fall ja… Men det gikk bra! Måtte fram og tilbake et par ganger på rekka vi skulle sitte, for det var noen som hadde satt seg feil plass, så vi måtte tilbake å sjekke, og så tilbake på nytt for å sette oss. Men veske krykker og føtter som ikke er helt med på laget, er det ikke mer enn akkurat (eller kanskje akkurat ikke) plass til å gå der. Men kom fram og fikk satt oss. Jeg tenkte bare at å gå på do eller kjøpe noe mer, var bare å glemme for meg. For ville ikke ned den utrolig bratte trappa med mange som såg på meg nei… Men det gikk bra, jeg trengte ikke ut å gå 😉

Konserten var det veldig gøy å ha vært på. Fy søren for en energi mannen har! Han står jo og synger og spiller for harde livet i tre timer! Den ene sangen avløste den andre.
 Imponerende!

Vart litt mye inntrykk og lyd for hodet mitt etter hvert. Så da kom øreproppene fram, og en oxynorm til. Det hjalp, så den totale opplevelsen ble god.

Da vi skulle tilbake til hotellet skulle vi først ned på “gulvet” og se på det en kunne kjøpe der. For en service det var der. Jeg hadde ment meg til å gå ned den siste trappa før en kom ned på gulvnivået. Men da kom det en mann som jobba der bort og sa jeg skulle bli med han. Han geleida meg forbi en lang kø av folk som satt i rullestol, og sa i fra at jeg kunne være med neste i rullestol som skulle ned heisen. Følte meg litt dum egentlig. For det første så sneik jeg jo veldig i køa, og ikke hadde heis vært helt nødvendig for meg. Jeg går jo trapp hvis jeg har et rekkverk i nærheten. Men det var kjempefint gjort! Nede på “gulvet” var det vanskelig å gå med krykker. Det var søla øl og ølglass og potetgullposer låg over alt. Dette resulterte i krykker som levde sitt eget liv. Men heldigvis så er jeg ikke så avhengig av de, annet enn jeg stod på føttene selv om en krykke plutselig sklei ut. Så var det å begynne på turen til hotellet att. Vi bestemte oss for å starte å gå, og se hvor langt jeg kom. Trengte ikke spare på hodet mitt mer når konserten var ferdig. Men vart ikke så langt vi gikk. Kroppen var helt pyton, alt krangla. Hodet verka og føttene ble bare tyngre og tyngre. Kom til en bussholdeplass etter hvert, og der stoppa taxiene også når de såg at det stod noen der. Så da vart det taxi tilbake til hotellet. Var ikke lange biten vi vart kjørt, men jeg hadde ikke noe valg. Noen som gikk forbi oss like før vi venta på taxi, kom til hotellet like etter oss, så så langt var det ikke. Men hadde jeg skulle gått hadde det tatt et par timer tror jeg, for det var TUNGT!

Det var en opplevelse å ha vært på en slik konsert!

Det frister absolutt til gjentakelse!!!!

 

Bilde: Bruce Springsteen