24 dager på sykehus, foreløbig….

Ja, da har jeg vært på sykehus i 24 dager. Dette skulle kun være en dagstur egentlig for å ta CT, men så måtte jeg vente til neste dag med det, og i løpet av den kvelden så begynte det å renne spinalvæske ut fra såret mitt.

Så orker ikke skrive noe nå egentlig. Men vart veldig akutt operasjon på riksen der det gikk på under en time fra kirurg hadde sett på såret mitt, til jeg var på operasjonsstua. Det var blitt skikkelig infeksjon i hele shuntsystemet mitt, så de var så raske i håp om å få ut shunten før infeksjonen kom til hjerna mi, og det klarte de!

Så da vart det nesten ei uke på riksen med evd (ekstern drenasje av ventriklene, altså en slags shunt på utsida av kroppen) og masse antibiotika, før de var sikre nok på at infeksjonen var i retur. På bursdagen min fikk jeg en ny shunt. På motsatt side av hodet, og et annet løp inni kroppen min, alt for å minimere sjangsene på en ny infeksjon.

Og nå er det to uker siden jeg kom til lokalsykehuset. Her har det ikke skjedd så mye. Trener en gang om dagen med fysioterapeut i håp om å få foten min med på laget att etter narkosene. Om det går sakte, så går det faktisk framover. For ei uke siden var jeg i kiosken i rullestol, i dag gikk jeg dit med prekestol 🙂 Jeg får fortsatt mye antibiotika. Men nå har jeg måttet ligge helt flatt pga hodepine, får skikkelig vondt hvis jeg er oppe. Så går nå på ganske mye morfin for å kunne takle hverdagen i senga, og enda mer etter hver tur opp av senga….

Legger ut litt bilder jeg av de siste ukene, så skal jeg prøve å få skrevet mer litt senere 🙂

     Nyttårsaften

 

     Lekkert bak øret mitt….. faktisk noen dager før enn noen reagerte på at det var noe galt.

 

 

Ikke helt happy dagen etter shunten er ute….. Slangen fra hodet mitt er den eksterne drenasjen av spinalvæske.

Her er systemet som drenerte ut spinalvæska mi. Spinalvæska var i hele det slangesystemet. Når trykket i hodet mitt steg til mer enn 15 cmH2O, så begynte det å dryppe spinalvæske ned i det målebegeret. En gang i timen eller noe leste de det av, og tømte det i posen. Laservater på stativet, for det var veldig viktig at hodet mitt var i rett høyde i forhold til 0 punktet på måleren, så det vart sjekka jevnt. Og snudde jeg meg i senga, så kom de og sjekka. Låg på overvåkningsrom i ei uke, så hadde alltid sykepleiere rundt meg 24 timer/døgn.

Hadde litt tidsfordriv med å se på hva som skulle til før trykket steg. Ikke mye bruk av magemusklene som skulle til før det begynte å dryppe spinalvæske…. Men grining, som jeg brukte en dag til, det fikk fart på fyllinga av spinalvæske i det kammeret….

Spinalvæska mi, fin og blank 🙂

Utrolig koselig med en slik bukett 🙂

Koselig besøk på sykehuset 🙂 Verdens beste kos av Verdens beste gutt som passa så godt på mammaen sin 🙂

 

 Vondt i hodet etter shuntoperasjonen 12/1

Lekker sveis!!!!

Stingene ute, jeg har det litt bedre, men fortsatt sykehus og antibiotika intravenøst i cvk.