Lite som skjer…

Har vært her siden fredag formiddag, og har sovet nesten døgnet rundt… Holder meg våken noen timer på ettermiddagen på trass, ellers sover jeg.
På fredag tok jeg CT. Det er det eneste som har skjedd…
De ser det er ei lomme med infeksjon inni ryggen min, og væske der de har laga bedre plass til ei nerverot. Så legen sa faktisk at mine symptomer, og bildene stemmer. Nå venter jeg bare på at riksen skal gi tilbakemelding om videre forløp…

Dette er utsikta mi…. Heldigvis at de er redd for at jeg skal smitte andre. De har lagt meg på isolat. Godt å slippe å være på et 4 mannsrom. Er sliten nok av mitt eget selskap jeg…  Jeg sitter akkurat mens jeg eter mat, ellers ligger jeg her… Er så vondt å sitte. Er vondt å gå også…

Spent på hva som skjer i morgen…

Chiarimammas 2017

Ligger i senga på sykehuset. Jeg er oppgitt og lei, og føler meg dårlig… De såg i går på CT bilder at jeg har en abscess i ryggen… Det meste peker mot en ny operasjon, men venter på dom fra riksen.

For å ikke sovne, så bruker jeg tid på mobilen. Lurer virkelig på hva folk på sykehuset brukte tida si på før mobilens tid…. Det måtte jo være utrolig kjedelig! Og det er jo gørr kjedelig med mobil også…

Bladde gjennom bilder fra 2017. Det jeg har følt var annus horibilis, viser seg at var 7 måneder med kjempe opptur, før ryggen gradvis plaga meg mer og mer.

Starta året med skiturER. Bemerk dere at det er flertall!!! Det var hærlig å være ute i vinterlandskapet. Jeg og Hector, og den fantastiske naturen vi har her. Blir faktisk betatt av fjellene når en setter seg ned og bare nyter!

Den store styrkeprøva var tur med jr fra Beitostølen til Yddin. Vi klarte det også! Var koselig på tur med begge gutta mine, men det ble tunge 2 mil for meg med dobbel dose blodtrykksmedisiner…. Skjønte jo i ettertid hvorfor kroppen var så utrolig tung! (Slik blir det når en ikke leser styrka på ny medisinpakke etter doseøkning)…

I juni fullførte jeg miniton. 20 år siden forrige gang. Jeg fullførte de 7 kilometerene uten stopp! Herlighet for en seier det var!!!

Tror vi kom oss på 6 av toppene på fjellstafetten. Både i sol og i skikkelig øse pøse regn.

Jeg og gutta mine var også på flere stolpejakt turer. Jr gikk først og var kartleser, og jeg kom bak. Var noen fine turer vi hadde! Og hvem hadde trodd jeg skulle klare så mange turer?

Jeg hadde også ei super helg på Trollrock! Hadde ikke trodd jeg skulle takle konserter og full fart så mange dager! ALT gikk jo supert! Det regna og var kaldt, men jeg og ho som var det hadde det supergøy, og sov lite om natta også. Da skravla vi og lo som to småjenter på overnatting!

Vi hadde også en oppløftende tur til Barcelona i høstferien der legene var utrolig fornøyd med bedringa til jr etter operasjonen.
De var ikke like fornøyde med meg, men de sa at problemet mitt var prolaps som klempte på nerver….

Dette viser at jeg hadde mange fine måneder med utrolig mange oppturer i 2017!
Jeg starta på Sandvika nevrosenter november 2016, så fikk behandling mot migrene, og en del endringer på medisiner. Jeg starta med botox i januar, og hodepinedagboka viser en gradvis bedring av hodepinen.
Jeg har også vært MASSE hos naprapat Morten Skjønnhaug. Har hjelpt meg mye å gå til han.

Det var i august ryggen min begynte å krangle skikkelig. Tok noe tid før rett lege såg bildene, og såg at det var noe galt.
Da jeg ble operert 27/11 trodde jeg at det var noen uker opptrening, så kunne hverdagen starte att. Så feil kan en ta. Begynte å renne væske fra såret 3/12. Ble ny operasjon 15/12 der de renska opp og nevrokirurgen forsikra at nå kom jeg til å bli bra…
Det nye året starter på sykehus, og det ser ut som jeg må opereres nok en gang.

Selv om det akkurat nå føles som 2017 var et fryktelig år, så ser jeg at det meste året var supert med seier etter seier for meg, og jeg gjorde ting jeg bare har kunne drømt om etter jeg ble syk for snart 10 år siden.

#chiarimamma #tilbaketillivet #2017 #tilbakeblikk #chiari #hydrocephalus #iih #filumdisease #skoliose #klippelfeil #tetheredcord #spinabifidaocculta #prolaps

LEI…..

Var hos legen i ettermiddag. Det resulterte i en bag som står ferdig pakka til i morgen tidlig…..

Skal innlegges fordi det ser ut som infeksjonen i ryggen kan være på vei tilbake, selv med antibiotikabehandling….

Har fått mer vondt i området ved såret/arret de siste dagene. I natt sov jeg bare korte etapper. Hadde så vondt hver gang jeg bevega meg, eller hadde vært litt for lenge i samme stilling. I natt var jeg tilbake til å banne og hyle ved bevegelse…. Har også fått mer vondt nedover låret og leggen att også…

Legen såg at det er væske i det området jeg har så vondt. Hva slags væske kunne han ikke se med ultralyd, men dreier seg mest sannsynlig om blod eller puss….

Livredd jeg må opereres på nytt… Orker ikke det smertehelvetet en gang til…

Er så lei nå! Vil ha tilbake livet mitt!!!

Men den første bekymringen er hvordan jeg skal komme meg de 10 mila til sykehuset sittende i bil! Jeg som får så vondt at jeg sjelden fullfører et helt måltid sittende… Blir noen vonde timer tror jeg….

#prolaps #operasjon #komplikasjon #infeksjon #lei

Dagens “luksus”

I dag var det tilbake til hverdagen. Opp og lage frokost og niste til jr ( ja, jeg skjemmer han litt bort…), og få han på skula. Før jeg sov et par timer att.
Er så slapp og sliten om dagen, men henger vel sammen med operasjonene og all antibiotika…

Har ligget på sofaen og lada opp til dagens utskeielse, nemlig en tur i dusjen!
Fordi såret mitt nå er tett, har jeg nå lov å dusje! Første ordentlige dusjen på 38 dager…. Det er lenge uten å stå i dusjen og bare la vannet renne og renne….
Jeg har jo vaska meg og dusja siden slutten av november altså! Håret har jeg vaska bøyd over vasken med et desilitermål… Tungvint, men det fungerer. Har også dusja delvis, men med å passe på at det ikke har kommet vann på ryggen.

Derfor var det hærlig å endelig stå midt inni dusjstråla, og bare stå der!

(Bilde fra Trysil kommune)

#tilbaketillivet #dusj #prolaps #operasjon #rehabilitering #komplikasjon #sårinfeksjon

Små skritt mot hverdagen

Har vært ei rolig og slitsom jul. Vet ikke helt hva jeg gikk på de siste dagene før jul. Fikk faktisk ordna noe til jul, og la jeg meg klarte jeg ikke lande nok til å sove….
Fra julaften har jeg stort sett ligget på sofaen. Sitte blir fort vondt, så blir ikke mye av det. Holde meg sittende et måltid kan være utfordrende nok.
Har brukt mye tid på strikking fra sofaen, så gjort litt fornuftig!

Fjerna stingene på fredag, og såret var fortsatt tett og “fint” i dag. Så nå har jeg ENDELIG lov å dusje!!! Viste jr ryggen min i dag, og spurte om det var fint, noe han ikke synes… Ikke jeg heller… Har jo ei lang dyp grop i ryggen….. Håper det bedrer seg etter hvert, for slik rygg har jeg ikke lyst til å vise meg med….

Var så fint ute i dag med strålende sol. Tok med meg jr, og tok første gåtur etter operasjonene.
Som dere ser så ble det ikke langt, og jeg brukte laaaaang tid… Stod og prata litt med en nabo også, men det gikk sakte med gåinga.
MEN jeg kom meg lenger enn jeg trodde jeg kom til å klare!!!!
At det var en skikkelig utskeielse kjentes på kroppen, for jeg sov i tre timer etterpå….

#tilbaketillivet #prolaps #operasjon #rehabilitering #stegforsteg