Hev din stemme

25 oktober er verdensdagen for ryggmargsbrokk og hydrocephalus.

Har prøvd å lage tiktok video for første gang, så om dette bare er heeeeelt feil, og ikke fungerer, så gi meg beskjed. Forsøket mitt finner du forhåpentligvis HER

Årets tema er “hev din stemme”.

Målet med verdensdagen er å øke bevissthet og kunnskap om ryggmargsbrokk og hydrocephalus i samfunnet. Rettighetene til personer med disse diagnosene, er også i fokus. Denne dagen har blitt markert internasjonalt hvert år siden 2012, og har dermed 10 års jubileum i dag!”   http://rh-foreningen.no

46 dager siden sist dusj….

I kveld var dagen endelig kommet for en ordentlig dusj! Sist jeg dusja ordentlig var dusjen med hibiscrub 31/8. Det er 46 dager siden…!

Blir jo så herlig både i hår og hud av den såpa, men kan den hjelpe meg å unngå infeksjon i forbindelse med operasjon, så gjør jeg det gjerne!

Her er jeg nydusja, og inntatt ren sykehusseng. Nå er det “ingen vei tilbake”, operasjon morgenen etter. Hadde det ikke helt godt der…

Jeg var inne på nevrokirurgisk avd for å måle trykket i hjerna fom 1/9. Slitt med sammenklappa ventrikler eller for høyt trykk i ca to år nå. Ved jul ble synet veldig påvirka av trykket, så de følger litt ekstra opp nå.

Var utrolig slitsomt psykisk å inn for operasjon i hodet nå. Er jo så mange år siden sist…. Men inngrepet gikk greit, men slitt veldig i tiden etterpå. Såret åpna seg etter stingene ble fjerna, og hele september gikk med til at det kom væske fra såret. I tillegg tror jeg at hjerna mi prøvde å protestere heftig på å bli rørt att. Hadde et par uker jeg følte meg skikkelig dårlig.

Men nå var hodet mitt tett nok til en ordentlig dusj, der jeg kunne stå under rennende vann. Har dusja denne perioda, men da med speil i dusjen slik at jeg har vaska håret rundt såret/arret, så ikke det samme som å ta en ordentlig dusj.

Gleder meg til det har grodd enda litt bedre, slik at jeg kan få farga bort alt det grå att. Og så følger det vel med en herlig piggsveis utover vinteren. Den bruker å stå rett opp lenge før enn det går an å få den litt medgjørlig. Det er bakdelen med å ha mye og tykt hår. Men men, litt piggsveis går over. Håper bare hodet mitt samarbeider bedre framover slik at det blir lenge til neste piggsveis!